Legenda ouălor roșii

676 0

“Se spune că în vremea când Isus era răstignit pe cruce, și suferea pentru păcatele noastre, în Cetatea Ierusalim a venit o femeie care a adus cuiva un coș plin cu ouă. Trecând ea prin acel oraș a auzit că Domnul Isus Cristos a fost pedepsit la moarte și a fost dus să fie răstignit pe dealul Golgota.

Când femeia a auzit vestea aceea cutremurătoare, inima ei a fost cuprinsă de o mare durere. Ea era cu atât mai supărată pentru că Isus l-a vindecat odată pe fiul ei care era bolnav, de moarte. Așa cum era, cu coșul plin de ouă, a fugit repede la dealul Golgota unde Isus era bătut în cuie pe cruce și niște soldați îl păzeau. Din mâinile și picioarele lui  curgeau stropi  mari de sânge. Femeia și-a așezat coșul ei cu ouă acolo jos, lângă crucea Domnului și a început să se roage plângând de durere. Ea a spus:              – Doamne Sfinte, Tu care ai făcut numai bine, ai salvat oamenii de la moarte, ai înviat morții și ne-ai învățat să credem în Dumnezeu , acum ești răstignit pe cruce ca cel mai mare dușman. Te rugăm iartă-ne pe noi păcătoșii și lasă-ne un semn să ne aducem aminte de suferința pe care ai îndurat-o pentru noi.

Când s-a ridicat femeia  de jos, ouăle din coșul ei erau toate roșii de la sângele care picurase pe ele din rănile lui Isus.

După trei zile de la răstignire acea femeie împreună cu alte femei au mers la mormântul Domnului, dar acesta era gol și atunci s-au bucurat mult spunând: Cristos a înviat!

De la femeia aceea a rămas obiceiul să fie vopsite ouă roșii de Paște și să fie dăruite în amintirea Patimilor și Învierii Domnului.”

(Sursa: Internet)

Corina Enache

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *