Fundația Comunitară Vâlcea a realizat două Școli de Vară STEAM gratuite pentru copii, în localitățile Cernișoara și Costești

234 0
Fundația Comunitară Vâlcea anunță cu bucurie realizarea a două Școli de Vară STEAM gratuite pentru copii, organizate în parteneriat cu Clubul Copiilor Aktivi în localitatea Cernișoara, în perioada 5-9 august, respectiv în localitatea Costești, în perioada 8-14 august. Activitățile sunt gândite să aprindă curiozitatea copiilor pentru știință, oferindu-le celor mici metode practice și distractive de a învăța noțiuni de știință, tehnologie, inginerie, artă sau matematică.

Evenimentele fac parte din programul național Școli de Vară STEAM, dezvoltat de Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR) cu sprijinul PEPCO România și implementat local de Fundația Comunitară Vâlcea, ce urmărește să deschidă apetitul pentru științe al copiilor din comunități cu acces limitat la educație non-formală și să le ofere șansa de a deprinde abilități esențiale pentru viitor prin joacă și experiment.

Școlile de Vară STEAM la care au participat copiii din județul Vâlcea au fost:

  • Școala de Vară STEAM Cernișoara, pentru copii din clasele I-IV, organizată în perioada5-9 august, în parteneriat cu Școala Gimnazială Cernișoara, Asociația ARDOR Oltenia și Parohia Cernișoara. Cei 50 de participanți au fost încântați de atelierul de programare cu ozoboți realizat de mentorii elevi de la echipa de robotică BroBots, de atelierul despre electricitate ținut de mentorii de la Clubul Copiilor Aktivi, de atelierul despre principii chimice și lumânări parfumate și de atelierele despre știința zborului și energie verde realizate de mentorii Științescu de la Milcoiu și Nicolae Bălcescu.
  •  Școala de Vară STEAM Costești, pentru copii din clasele I-VIII, organizată în perioada 8-14 august, în parteneriat Școala Gimnazială Costești, Clubul Copiilor Aktivi și Clubul Eco Sport.Focusul școlii de vară a fost pe explorarea fenomenelor naturale și a mediului înconjurător din localitate, folosind cartografia și hărțile ca pretext. Pentru că orientarea în spațiu este o abilitate vitală și pentru cei mici și pentru cei mari, participanții au învățat cum se realizează o hartă și care sunt cele mai noi tehnologii folosite, cum se transpun liniile de relief pe calculator, la ce folosesc punctele cardinale și busola. Premiu pentru atenția lor au fost atelierul de științe și gastronomie (au aflat ce legătură e între chimie și gogoși), atelierul de printare 3D și concursul de orientare sportivă din ultima zi a taberei.
Participarea la școlile de vară a fost gratuită, pe bază de înscriere.

Ne bucurăm de bucuria copiilor. Pe parcursul celor 5 zile de școală de vară, sub coordonarea mentorilor din programele de educație STEAM derulate la Vâlcea, copiii au învățat să înțeleagă mai bine lumea din jurul lor prin știință, să fie creativi și să aplice noțiunile pe care le deprind în situații reale. Fie că au învățat despre propulsie folosind o rachetă de hârtie sau despre curentul electric imaginându-și un șir de furnici în șir indian, experiența și experimentele vor rămâne mult timp alături de ei, ajutându-i și la școală și în viață.“, Gabriela Solomon, Director de programe, Fundația Comunitară Vâlcea

Școlile de Vară STEAM din Cernișoara și Costești fac parte dintr-un program național coordonat de FFCR și sprijinit de Pepco România, desfășurat în 20 de comunități din țară, prin Fundațiile Comunitare Banatul Montan, Brașov, Buzău, Galați, Iași, Mureș, Odorheiu Secuiesc, Timișoara, Țara Făgărașului și Vâlcea.

Pentru mai multe informații despre program, contactați Fundația Comunitară Vâlcea la office@fundatiacomunitaravalcea.ro sau telefon 0745 499 371.

——

Pentru detalii suplimentare, vă rugăm contactați:

Gabriela Solomon – Director de programe, Fundația Comunitară Vâlcea

office@fundatiacomunitaravalcea.ro

0745 499 371

——

Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR) a fost fondată în 2012 și are rolul de a reprezenta la nivel naţional interesele fundaţiilor comunitare din România care contribuie la construirea unor comunități conștiente, generoase, incluzive și durabile. Federația susține 18 fundații comunitare însumând peste 9400 de proiecte și 86 de milioane de lei în investiții comunitare. În prezent, Fundațiile Comunitare derulează programe în 30 din cele 41 de județe din România și rețeaua este în continuă creștere.

PEPCO România este lanțul de retail european cu cea mai rapidă creștere, oferind îmbrăcăminte pentru întreaga familie și bunuri de uz casnic. Motto-ul rețelei „Descoperă calitatea, bucură-te de preț” atrage în fiecare lună milioane de clienți. Compania are aproape 3.000 de magazine și este prezentă în 18 țări din Europa. În prezent, rețeaua are peste 30.000 de angajați și o rețea cu peste 3600 de magazine.

La nivel de grup, Pepco desfășoară activități extinse în domeniul dezvoltării durabile pe baza unei strategii care acoperă toate domeniile ESG.  Scopul companiei este de a implementa și de a oferi clienților soluții durabile prin reducerea impactului activității asupra mediului și ajută clienții să facă alegeri mai informate și benefice pentru planetă, în fiecare zi. Din punct de vedere social, își propune să diminueze inegalitățile și să ofere șanse egale la un start bun în viața de adult copiilor și adolescenților.

Fundația Comunitară Vâlcea a debutat ca grup de inițiativă în 2018 şi s-a înființat în 2019, fiind parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 17 fundaţii comunitare. Fundația este o organizație apolitică și funcționează ca un liant în comunitate, reușind să creeze și să susțină sisteme de mobilizare de resurse, activare a potențialului, finanțare și sprijin pe termen lung pentru inițiativele și liderii care îmbunătățesc viața, comunitatea și mediul.

Misiunea fundației este să contribuie la consolidarea de comunități curajoase în Regiunea Olteniei, comunități implicate în a-și construi pe termen lung un context de bunăstare și colaborare.

 

Mihaela Iliescu

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *