Uniunea Artiștilor Plastici din România face noi propuneri ale evenimente vizuale care vor debuta în perioada 16 – 22 septembrie

60 0

Comunicat de Presă

Luni, 16 septembrie au loc șase vernisaje:

Galeria Căminul Artei din București (str. Biserica Enei, nr.16) propune mai multe intersectări artistice. De la ora 18, la parter vor deschide expoziția pictorul Ion Achițenie și scultporul Gheorghe Maftei. Va prezenta criticul de artă Ruxandra Dreptu. La etaj vor putea fi admirate lucrările din cadrul expoziției „Volant” a pictorului Sorin Ienulescu. La vernisaj va prezenta Sebastian Vlad Popa.

La Muzeul Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina (Bulevardul Carol I, nr.108), până pe 23 septembrie, veți putea admira o nouă expoziție a pictorului Doru Cristian Deliu: „Locuri, lăcașuri, anotimpuri”.

La Sala „Atelier” a Centrului Cultural UNESCO „Ionel Perlea” din Slobozia (BD. Matei Basarab, nr.29), va fi vernisată la ora 16, expoziția de artă digitală semntată de Adrian Branea. ”Imaginile grafice ale lui Adrian Branea sunt o prelungire a designului și totodată o modalitate de căutare a unui spațiu ideal, care să reordoneze lumea în organicitatea și componenta ei aperceptivă”, spune curatoarea și criticul de artă Ana Amelia Dincă.

Asociația Artă și Umanitate, împreună cu Filiala Suceava a Uniunii Artiștilor Plastici din România vă invită la ora 17, la Galeria de Artă „Ion Irimescu”, la deschiderea expoziției de pictură, grafică și tapiserie ”Semn și mesaj 2024”. Prezintă criticul și istoricul de artă Iulian Bucur. Curatoare este Lucia Pușcașu.

Muzeul Județean Olt, în parteneriat cu Filiala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România și Consiliul Județean Olt organizează la ora 18, în Galeria „Artis” din Slatina (Aleea Rozelor, nr.9), expoziția artistei Cristina Bacicu Botez, intitulată „Miscelanea 2024”. Evenimentul se constituie într-un parcurs vizual ce străbate o mare varietate de imagini fotografice prelucrate digital și, complementar, de lucrări executate în tehnici artistice clasice. Repetiția, alternanța, contrastul pozitiv – negativ, ritmul, acestea sunt doar câteva dintre temele plastice abordate de artistă, în creații de o profundă sensibilitate simbolică.

Joi, 19 septembrie, la ora 19, la Galeria Simeza din București (Bulevardul Magheru, nr.20) va avea loc vernisajul expozitiei “inCHIPuiri” a artistei Cornelia Gherlan. ”Grafica și pictura se întrepătrund într-un mod aparte în creația Corneliei Gherlan. Originalitatea artistei constă în faptul că, pornind de la idei compoziționale similare în ambele medii în care se exprimă, ajunge la lucrări distincte, corespunzătoare fiecărui mediu, iar acestea, dincolo de a fi diferite, sunt mai degrabă convergente decât complementare. Nu avem de-a face nici cu desene colorate, nici cu picturi „desenate” – criticul de artă Mihai Plămădeală.

Parteneri media ai Uniunii Artiștilor Plastici din România: Radio România Cultural, Radio România Internațional, Agerpres, Amos News, CooltNeamț, Zile și Nopți, Revista Arta, Modernism.ro, Top Business, Piața de Artă, MSNews.

Articole asemănătoare

Vernisaje 1 Decembrie

Postat de - 28 noiembrie, 2023 0
FacebookTwitterFiliala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, cu Fotoclubul „Floarea de…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *