Despre bine, frumos și împlinire – un articol scris de Gabriel Săndulescu

1260 0

Când participi la Gala Sportului Vâlcean, ediția 2019, ai senzații clare de frumos, de bine și chiar de împlinire. De frumos pentru ca Crystal Palace Forest s-a pregătit cum se cuvine, astfel că organizarea este impecabila. Primirea invitaților pe listă, amenajare interioară cochetă, mese cu număr la care ești condus protocolar, servire atentă și promptă, ba chiar și presa are locul definit .  Senzatii de bine pentru că realmente așa te simți lângă sportivi și antrenori care au primit standing ovations pe stadioane și în săli de-a lungul anilor. De exemplu, uite-le pe Doamnele handbalului vâlcean, sunt cele care au pus cărămida, au construit și ne-au obișnuit cu victoriile. Sigur că anii au mai trecut, dar să ne aducem mereu aminte că fără ele sacul poveștilor sportive vâlcene ar fi fost considerabil mai gol.  Oooo, la fel de mare plăcere să-i zărești la o masă alăturată pe fotbaliști. Corect, foștii fotbaliști, acum cu păr alb, la costum și cravată. „Joacă” sobru, necrezut de sobru pentru cât de trăsnite sunt amintirile din Zavoi. Însă este suficient să intri în mijlocul lor, că imediat se revarsă peste tine pasaje savuroase din istoria de aproape două decenii în care au fost acolo sus. Și te umplu de nostalgie și regret.

Firesc, vedetele de necontestat ale reuniunii sunt handbalistele campioane naționale, după un efort solidar care a uimit o țară obișnuită cu abonamentul bucureștean la primul loc. Le admiri, toate la aceeași masă, îmbrăcate casual, fără stropii de sudoare muncită, fără încrâncenarea de pe semicerc sau din momentul unui timp de odihnă decisiv. Sunt tinere, frumoase și vesele, de aceea imi place să le numesc Domnișoarele handbalului vâlcean. Ele, antrenorii și conducătorii lor au pus mai vizibil Râmnicul pe harta sportului românesc, așadar merită din toate inimile noastre de suporteri o mare îmbrățișare.  Și uite-așa te izbește senzația de împlinire a unui an în care, cumva neașteptat, a venit acest titlu, ceea ce înseamnă mult, mai ales dacă ne gândim la potențialul orașului versus marele dușman din Capitală. De împlinire și pentru că, gata-gata să nu se mai organizeze, evenimentul a fost o reușită. Și cumva o confirmare că acei care au grijă de sportul local au știut ce fac și au făcut bine.

                Când scrii despre Gala 2019 a sportului vâlcean, cred că trebuie să vezi dincolo de diplome și de zâmbete protocolare. Și, obligatoriu, să (te) întrebi : Ce va fi de mâine? Va putea sportul local să fie mai bun? Vor veni mai mulți bani , pentru un eventual nou campion? Va păstra SCM titlul ? Vor veni mai mulți spectatori la meciurile de handbal? Ar putea începe o discuție despre fotbal? Iată care sunt provocările anului abia inceput si care cu siguranta se gasesc deja pe bancurile de lucru..
P. S. Aveți dreptate. Recitind cele de mai sus, mă mir și eu : oare cum am scris despre o Gala de sport fără să pomenesc vreun nume?! Așa că, iată personajele principale(cu scuze pentru cei care au fost premiați și nu se regăsesc) :
 
DOAMNELE handbalului – Geta Andronache, Mori Torok, Edit Torok, Luminita Hutupan, Hilda Popescu, Simona Gogirla, Steluta Luca, Victorina Bora, Rodica Pestrea, Mia Petre, Lena Morariu, Simina Matei, Stancuta Guiu, Mihaela Ilie, Ildiko Kerekes, Mia Radoi, Roxana Cherascu, Felicia Tipi.
 
DOMNISOARELE handbalului – Florentina Craiu, Madalina Zamfirescu, Asma Elghaoui, Diana Ciuca, Kristina Liscevic, Jelena Trifunovic, Samara Da Silva Vieira, Mireya Gonzalez, Marta Lopez, Alicia Fraga Fernendez , Elena Bacaoanu, Marta Batinovic, Ann Grete Norgaard, Iryna Glybko, Andreea Adespii, Ana Maria Savu, Elena Florica, Yuliya Dumanska, Diana Badea.
Antrenor – Florentin Pera.
Director club – Marius Tuca.
Manager sectieFlorin Verigeanu.
Presedinte onorific – Petre Berbecaru.
 
GLORII FOTBALISTICE – Mircea Savu, Viorel Ciofaca, Marian Barbut, Lucian Catargiu,  Dumitru Telespan, Sorin Gangu, Marian Deaconescu, Constantin Gaita, Constantin Ariciu.
 
 
SPORTIVII SI ANTRENORII ANULUI 2019 :
 
Karate – Andreea Raluca Bila , antrenor Paul Dinu
 
Karate – Silviu Ghita , antrenor Paul Dinu
 
Karate – Nicolae Stanciu , antrenor Paul Dinu
 
Haltere – Andreea Pitoi, antrenor Daniel Moldovan
 
Haltere – Mihaela Buse, antrenor Daniel Moldovan
 
Box – Marius Neagoe, antrenor Nicolae Dobritoiu
 
Box – Laurentiu Vaduva , antrenor Marius Baluta
 
Atletism – Gabriel Voicu , antrenor Marinela Mirea
 
Judo – Andrei Olaru , antrenor Ion  Luciu
 
Lupte – Cosmin Iova , antrenor Cornel Lupu
Kempo – Radu Zarioiu , antrenor Constantin Danes
 
Powerlifting – Laura Dabu , antrenor Valentin Patru
FACTOTUM-I:  Mircia Gutau ( Primar)  și Constantin Radulescu (Presedinte Consiliul Judetean)

Articole asemănătoare

Blues Curier

Postat de - 10 februarie, 2020 0
FacebookTwitterVreți să șțiți de ce Curierul de Râmnic este prezent la concerte de  blues? Cu mulți ani în urmă, Silviu…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *