06 Ianuarie 2020 –Slujba de Bobotează la Arhiepiscopia Râmnicului

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi Botezul Domnului, praznic cunoscut și sub numele de Bobotează.
În prezența a sute de credincioși a fost săvârșită Sfânta Liturghie de sfințire a Aghiasmei Mari, la Arhiepiscopia Râmnicului, de către Înaltpreasfințitul Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului înconjurat de un sobor de preoți.
La finalul sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Varsanufie a rostit un cuvânt de învațătură, în care a vorbit credincioșilor despre Botezul Domnului, arătând semnificația botezului săvârșit de Sfântul Ioan, a botezului Domnului Iisus Hristos, precum și a botezului cu care suntem botezați noi, cei care suntem creștini.
Este de remarcat buna organizare a slujbei de Bobotează, asigurându-se astfel mișcarea libera și decentă a credincioșilor, prin culoare special amenajate, delimitate de gărdulețe. Cu pioșenie, toți cei prezenți au putut ajunge la vasele cu apă sfințită .
Am constatat cu plăcere, ca de fiecare dată, curățenia și ordinea care domină curtea și clădirile Arhiepiscopiei Râmnicului.
Astăzi a fost o zi de început de ianuarie, însorită și binecuvantată de această Sfântă sărbătoare. (Corina Enache)

Articole asemănătoare

Grenadă de mână antitanc

Postat de - 3 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterDescoperire neașteptată în curtea Jandarmeriei Vâlcea! În data de 3 ianuarie, în jurul orelor 11.45, în timp ce angajații P.R.E.L.C.E.T.…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *