06 Ianuarie 2020 –Slujba de Bobotează la Arhiepiscopia Râmnicului

Biserica Ortodoxă sărbătorește astăzi Botezul Domnului, praznic cunoscut și sub numele de Bobotează.
În prezența a sute de credincioși a fost săvârșită Sfânta Liturghie de sfințire a Aghiasmei Mari, la Arhiepiscopia Râmnicului, de către Înaltpreasfințitul Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului înconjurat de un sobor de preoți.
La finalul sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Varsanufie a rostit un cuvânt de învațătură, în care a vorbit credincioșilor despre Botezul Domnului, arătând semnificația botezului săvârșit de Sfântul Ioan, a botezului Domnului Iisus Hristos, precum și a botezului cu care suntem botezați noi, cei care suntem creștini.
Este de remarcat buna organizare a slujbei de Bobotează, asigurându-se astfel mișcarea libera și decentă a credincioșilor, prin culoare special amenajate, delimitate de gărdulețe. Cu pioșenie, toți cei prezenți au putut ajunge la vasele cu apă sfințită .
Am constatat cu plăcere, ca de fiecare dată, curățenia și ordinea care domină curtea și clădirile Arhiepiscopiei Râmnicului.
Astăzi a fost o zi de început de ianuarie, însorită și binecuvantată de această Sfântă sărbătoare. (Corina Enache)

Articole asemănătoare

Comedia Zorilor

Postat de - 10 martie, 2020 0
FacebookTwitterAm  primit un frumos cadou la Teatrului Ariel, în seara zilei de 8 Martie, spectacolul „Comedia zorilor”. Această comedie  ne arată realitatea…

Blues Curier

Postat de - 10 februarie, 2020 0
FacebookTwitterVreți să șțiți de ce Curierul de Râmnic este prezent la concerte de  blues? Cu mulți ani în urmă, Silviu…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *