10 lucruri care definesc o femeie de succes!

757 0

10 lucruri care definesc o femeie de succes!

Atât la nivel global cât și pe piață locală, femeile de afaceri încep să reprezinte o comunitate din ce în ce mai puternică în mediul antreprenorial. Există din ce în ce mai multe femei de succes în afaceri care dovedesc că pot fi adevărați lideri.

Care sunt secretele din spatele acestor personalități? Cum reușesc femei precum Mary Barra, Marissa Ann Mayer sau Ursula Burns să conducă adevărate imperii în lumea afacerilor?

Ei bine, există anumite lucruri specifice care definesc o femeie aflată în postura de lider. Anumite trucuri și aptitudini ce o fac să fie de succes. Putem descoperi multe dintre acestea și în România.

Multe din marile companii cunoscute la noi s-au dezvoltat având în spate femei de afaceri cu un succes fenomenal. Printre acestea putem indică organizații precum: Blue Air, Butan Gas, Class Mob sau Fildas Grup.
Ce au toate aceste femei în comun?
În principal, atunci când vorbim despre femeile de afaceri, primul factor care apare în discuție este mărimea companiei conduse și bugetele investite în afaceri.

Astfel, putem află că în România se învârt anual milioane de dolari în rândul companiilor conduse de către femei.

Cu toate acestea, în afară de bani și de rezonanță portofoliilor financiare, ce definește o femeie că fiind de succes?

Iată 10 lucruri care definesc o femeie de succes, din perspectiva unei antreprenoare.

1. Carismă
Nu poți conduce o întreprindere de milioane de dolari, cu sute sau mii de angajați în subordine, fără a te face plăcută.

2. Spiritul de inițiativa
De foarte multe ori, chiar dacă ai idei de afaceri geniale, că femeie este mai greu să te evidențiezi într-un mediu atât de competitiv.

Tocmai spiritul de inițiativa, faptul că poți ieși cu ușurință în față să faci primul pas, te poate ajută în acest caz.

3. Creativitatea
Aici femeile tind să aibă un plus, față de bărbații din mediul de afaceri. Femeile, în general, reușesc să își fructifice mai ușor ideile și să fie mai creative, având o gândire mai puțîn analitică și mai deschisă spre domeniile creative.

4. Gestionarea emoțiilor
Mult mai emotive și mai sensibile decât bărbații, femeile par în general să își piardă controlul mai ușor. Însă, dacă analizăm profilul femeilor de afaceri cunoscute la nivel mondial, vedem că acestea afișează o ușurință caracteristică în a-și gestiona emoțiile.

5. Empatia
Poate tocmai faptul că femeile sunt mai emotive, le face să fie și mai empatice. Acesta este un alt plus, deoarece femeile reușesc să se transpună mai rapid în postura altei persoane, reușind astfel mai ușor să negocieze, spre exemplu.

6. Hotărârea și tăria de caracter
Într-un mediu în care bărbații sunt majoritari și le sunt recunoscute meritele mult mai rapid, o femeie va avea nevoie de un caracter de fier și de foarte multă determinare pentru a reuși. Toate femeile de succes au aceste caracteristici.

7. Diplomația
Un lucru caracteristic femeilor, diplomația, este, totodată, un mare avantaj în lumea afacerilor. Șarmul personal și elegantă de a rezolva o situație vor ajută mereu în cazul parteneriatelor și al relațiilor de business.

8. Feminitatea
În strânsă legătură și cu diplomația, această caracteristică ajută femeile să avanseze rapid spre ceea ce își doresc. Am putea spune că doamnele de afaceri ce denotă feminitate, au acel „ceva” al lor. O caracteristică definitorie, ce nu poate fi furată sau copiată de nicio altă persoană.

9. Competitivitatea
Femeile sunt extrem de competitive din fire. Iar acest lucru ajută în antreprenoriat extrem de mult.

10. Deschiderea spre nou
Datorită acestei caracteristici, femeile reușesc mai des și mai ușor să lege relații și să comunice cu lumea, asta ajutându-le să-și îndeplinească rapid scopul.

Raportându-ne la tiparul clasic al femeii de afaceri, acestea sunt principalele 10 lucruri care ar putea defini o femeie că fiind un antreprenor de succes. Tu câte dintre aceste caracteristici principale ale unei femei de succes îndeplinești?

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *