Agenți de influență ai agenturii rusești de la Chișinău la sfat despre cum să controloze R. Moldova în continuare

643 0

Întâlnire de taină a unor membri marcanți ai PDM, apropiați intereselor rusești, cuAlexandru Vâlcu, om al lui Igor Dodon chiar în ajunul ședinței Consiliului Politic al formațiunii unde se așteaptă decizii importante legate de viitorul partidului, dar și guvernării R. Moldova, transmite Romanian Global News.

Astfel, Dumitru Diacov, Vladimir Andronachi, Eugeniu Nichiforciuc dar și fostul director al SIS, Vasile Botnari, toți considerați agenți de influență ai Moscovei, au fost surprinși de reporterii Deschide.MD în după-amiaza zilei de astăzi la hotelul „Luna” din Chișinău la o întrevedere cu Alexandru Vâlcu, tot un apropiat al intereselor rusești, un personaj extrem de influent din anturajul lui Igor Dodon. Întrevederea dintre democrați și omul lui Dodon a durat mai multe ore, scrie www.deschide.md

Conform surselor Deschide.MD, democrații ar fi primit indicații de la Alexandru Vâlcu, omul lui Igor Dodon, despre acțiunile pe care trebuie să le deruleze cei prezenți, cunoscuți și ca grupul Andronachi-Nichiforciuc, atât la ședința de mâine cât și mai departe în funcție de deznodământul acesteia.
În ultima perioadă au apărut numeroase informații despre situația tensionată din interioriul PDM și mai ales despre o posibilă debarcare a lui Pavel Filip din funcția de președinte al formațiunii.
De asemenea, surse din interiorul formaținuii susțin că nemulțumirea membrilor din teritoriu a crescut semnificativ datorită faptului că PDM a fost subordonat lui Igor Dodon și

s-ar fi transformat într-un instrument pentru asigurarea și perpetuarea afacerilor lui Adronachi și Nichiforciuc.

Totodată, aceleași surse din cadrul PDM afirmă că mai mulți deputați sunt „ținuți aproape” de către grupul Andronachi-Nichiforciuc inclusiv prin șantajarea cu dosare penale.
Încă de înainte de formarea alianței PSRM-PDM au apărut informații despre apropierea lui Andronachi și Nichiforciuc de Igor Dodon, de o continuare sub oblăduirea actualului președinte a vechilor afaceri controlate anterior de Vlad Plahotniuc.
Totodată, pare straniu și faptul că întâlnirea dintre aceștia a avut loc într-un hotel din Chișinău, asta în timp ce localurile și-au sistat activitate în urma restricțiilor instituite de Guvern din cauza pandemiei de COVID-19.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *