Inspectoratul pentru Situații de Urgență a fost solicitat pentru gestionarea a 18 situații de urgență SMURD

214 0

În primele 24 de ore, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 18 situații de urgență SMURD. Printre acestea amintim: opt traumatisme, opt afecțiuni medicale diverse, și două accidente rutiere, după cum urmează:
– la ora 11.53, paramedicii au intervenit pe raza localității Bunești, la un accident rutier în care au fost implicate 3 autoturisme. La locul intervenției s-au deplasat o ambulanță SMURD, 1 ASAS și o ambulanță SAJ. În urma accidentului a rezultat o victimă care după acordarea primului ajutor calificat a refuzat transportul la spital, traumatismele suferite nefiind grave.
– la ora 17.45, paramedicii au intervenit în Râmnicu Vâlcea, pe Bulevardul Tineretului, la un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În urma accidentului au fost asistate două persoane din care una a fost transportată la UPU Vâlcea, iar cealaltă a refuzat transportul la spital.
De asemenea, în noaptea de 08./09.01.2020 echipajele de intervenție SMURD au executat trei misiuni de patrulare pentru identificarea eventualelor persoane fără adăpost aflate în pericol de hipotermie din cauza temperaturilor scăzute. Nu a fost identificată nici o persoană aflată în dificultate.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de 08.01.2020, la ora 11.25, în localitatea Diculești, pentru stingerea unui incendiu produs la o casă de locuit. Până la stingerea incendiului, au ars două camere de locuit, construite din lemn, și mai multe bunuri din interior, acoperișul construit din lemn cu învelitoare din coceni și parțial din țiglă. A fost salvată o cameră construită din lemn în care se aflau depozitate lemne de foc.
Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat de la scânteile rezultate de la coșul pentru evacuarea fumului, acestea ducând la aprinderea materialelor combustibile de pe acoperiș.

În data de 08.01.2020, la ora 14.53, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit în comuna Titești pentru stingerea unui incendiu la o casă de locuit. Până la stingerea incendiului, a ars acoperișul construcției din lemn și învelitoare din țiglă în suprafața de cca. 30 mp, precum și mobilierul din casă. În timpul operațiunilor de stingere proprietarul de 61 ani, cu handicap locomotor, a fost găsit carbonizat în interiorul casei, prins sub plafonul locuinței. Din păcate nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea acestuia. După aproximativ două ore de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins. Prin intervenția promptă a pompierilor s-a reușit salvarea unei alte locuințe situată în imediata apropiere precum și a pericolului producerii mai multor explozii de la un rastel cu butelii de aragaz, aflate chiar sub streașina locuinței cuprinse de flăcări.
Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat de la jarul căzut din sobă pe podeaua locuinței, acesta fiind observat foarte târziu.

Membrii echipei CBRN din cadru ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de 08.01.2020, la ora 18.31, în Râmnicu Vâlcea pe strada Matei Basarab, la o sesizare privind o posibilă scăpare de gaz metan în zona intrării în Piața Nord. S-a luat măsura restricționării pietonilor în zona respectivă, după care a fost cercetată instalația de gaze de către echipajul CBRN cu aparatură specifică. Nu au fost detectate scăpări de gaz metan, fapt confirmat și de echipa de la DISTRIGAZ după efectuarea verificării.

Articole asemănătoare

Băile Olănești

Postat de - 18 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterBăile Olănești este un oraș în județul Vâlcea, Oltenia, România, format din localitățile componente Cheia, Comanca, Gurguiata, Livadia (reședința), Mosoroasa,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *