Cântecele Oltului, a treia zi

2260 0
Duminică a fost ultima zi a celei de a 55-a ediție a Festivalului național de folclor Cântecele Oltului. Încă de dimineață, juriul a stabilit câștigătorii acestei competiții de mare tradiție a culturii românești. Seara, a avut loc premierea câștigătorilor, gala laureaților și un concert de încheiere care s-a mutat pe esplanada din Parcul Central al stațiunii turistice Călimănești (vezi foto).
Iată laureații ediției 2023. Vanesa Maria Bălan (Teleorman) – Frumoasa Oltului. Proba vocală a fost câștigată de Roxana Pațanghel (Olt), urmată de Aida Terteci (Vâlcea) și Raluca Cerghi (Harghita). Proba instrumentală, Rareș Bălan, clarinet (Teleorman), urmat de Maximilian Acatrinei (Harghita) și David Hanciu (Vâlcea) pe locul doi și de Gheorghe și Bogdan Berindei (Sibiu), pe locul trei. Pentru cel mai frumos costum au primit premiul întâi Rareș și Vanesa Bălan (Teleorman) și Raluca Tărtăreanu și Alin Cosmulete (Vâlcea); premiul al doilea, George Berindei și Simina Bolota (Sibiu) și premiul trei, Reka și Lajos Balint și Siliv și Andreea Bucur, din Harghita.
Premiile au fost înmânate câștigătorilor de primarul Florinel Constantinescu, cel care a spus în final „A fost, așa cum ne-am așteptat, o sărbătoare a folclorului românesc de dincolo și de dincoace de Carpați. Și a fost o ediție jubiliară, a 55-a, care arată că lucrurile făcute din suflet rezistă mult în timp.”

Articole asemănătoare

Călimănești

Postat de - 25 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterCălimănești este un oraș în județul Vâlcea, Oltenia, România, format din localitățile componente Căciulata, Călimănești (reședința), Jiblea Nouă, Jiblea Veche,…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *