Eficiența este un „must” pentru banii publici

201 0

”Ministerul Muncii trebuie să lucreze eficient şi transparent. Banii publici pentru sistemul public trebuie cheltuiţi cu eficienţă. Cei care #muncesc nu mai trebuie să simtă că au ajuns bătaia de joc a celor care nu muncesc dar beneficiază doar de susţinere politică”
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS). Violeta Alexandru a anunțat că reduce organigrama instituției cu aproape 25%. Astfel, vor dispărea 101 de posturi, ministerul urmând să rămână cu 323 de angajați, față de 424 câți sunt în prezent. Cei mai afectați vor fi directorii.
„Am ajuns, după săptămâni de dezbateri interne şi externe, la varianta de mai jos a Organigramei. A mai fost în consultare dar o arăt din nou public pentru că orice reacţie bazată pe argumente este binevenită! În curând îmi voi asuma decizia pe marginea noii Organigrame. Da, propun reducerea numărului de posturi, scăderea numărului directorilor generali, acest lucru având – căci nu se poate altfel, consecinţa scăderii veniturilor, ajungându-se la o treaptă ierarhică cu un nivel de salarizare mai mic.
Exclud din discuţie completările la salarii prin fonduri europene pe baza proiectelor. Propun comasarea unor structuri, repartizarea mai bună a resurselor umane. De la 424 posturi, această propunere de organigramă are 323 posturi. Urmează instituţiile din coordonare”, a scris ministrul Muncii pe reţeaua de socializare facebook.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *