Parastasul avocatului Paul Angelescu

808 0

Am participat în ziua Sfântului Ioan Botezatorul și la parastasul avocatului Paul Petre Angelescu, personalitate marcantă a orașului nostru, care a trecut la cele veșnice, la vârsta de 97 de ani, în luna Noiembrie 2019. Puțini vâlceni, prezenți la parastas, ceea ce m-a întristat.
Domnul Avocat Paul Petre Angelescu a fost un om cu valențe multiple- jurist și artist plastic, antrenor sportiv, arbitru național polivalent, artist și scenograf al Ansamblului de Estradă al municipiului, filatelist, publicist și animator cultural, cetățean de onoare al Râmnicului- respectat si respectabil.
Cariera sa prodigioasă în avocatură a fost completată cu o contribuție reală de mișcarea teatrală, culturală vâlceană, pentru care a fost onorat cu numeroase diplome si distincții.
Avocatul Angelescu a fost un împătimit al orașului său natal (s-a născut la 8 iulie 1922, la Râmnicu Vâlcea), de istoria și clădirile cu parfum de epocă ale urbei, despre care a scris; se trăgea din cunoscutul neam boieresc al Capellenilor, înrudiţi, la rândul lor, cu Brătienii. Ar merita, zic, ca strada pe care a locuit să-i poarte numele, poate aude Consiliul Municipal.
Înălțăm o rugaciune la bunul Dumnezeu, să-i pună sufletul în lumea celor drepți.
Dumnezeu să-l odihnească în eternitate! (C.E)

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *