(ISU) „General Magheru”

202 0

În primele 24 de ore, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 27 de situații de urgență, dintre care 25 au fost reprezentate de intervențiile SMURD.
Dintre cele 25 de cazuri, SMURD trei au fost solicitări pentru intoxicații alimentare, o afecțiune cardiacă, 17 diverse afecțiuni medicale, un accident rutier și trei traumatisme.
În același interval, angajații ISU Vâlcea au acționat pentru stingerea a două incendii, după cum urmează:

– în data de 13.01.2020, la ora 10.25, au intervenit în localitatea Pesceana sat Roești, pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie particulară. A ars o anexă cu suprafața de 20 mp si acoperișul locuinței pe o suprafață de 30 mp. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma amplasării necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemul de încălzire.
Pentru prevenirea unor astfel de situații recomandăm respectarea următoarelor reguli:
• depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele din cărămidă sau teracotă;
• în faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala, combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 cm;

– în data de 13.01.2020, la ora 14.38, au intervenit în localitatea Horezu pe strada Tudor Vladimirescu, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 2 ha.
Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Articole asemănătoare

Blues Curier

Postat de - 10 februarie, 2020 0
FacebookTwitterVreți să șțiți de ce Curierul de Râmnic este prezent la concerte de  blues? Cu mulți ani în urmă, Silviu…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *