(ISU) „General Magheru”

649 0

În primele 24 de ore, angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „General Magheru” al județului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 27 de situații de urgență, dintre care 25 au fost reprezentate de intervențiile SMURD.
Dintre cele 25 de cazuri, SMURD trei au fost solicitări pentru intoxicații alimentare, o afecțiune cardiacă, 17 diverse afecțiuni medicale, un accident rutier și trei traumatisme.
În același interval, angajații ISU Vâlcea au acționat pentru stingerea a două incendii, după cum urmează:

– în data de 13.01.2020, la ora 10.25, au intervenit în localitatea Pesceana sat Roești, pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie particulară. A ars o anexă cu suprafața de 20 mp si acoperișul locuinței pe o suprafață de 30 mp. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma amplasării necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemul de încălzire.
Pentru prevenirea unor astfel de situații recomandăm respectarea următoarelor reguli:
• depozitarea materialelor combustibile se face la o distanţă mai mare de un metru faţă de sobele metalice şi de 50 de cm la sobele din cărămidă sau teracotă;
• în faţa uşiţei de alimentare a sobei, pardoseala, combustibilă se protejează cu o tavă sau tablă metalică având dimensiunile de minim 70X50 cm;

– în data de 13.01.2020, la ora 14.38, au intervenit în localitatea Horezu pe strada Tudor Vladimirescu, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 2 ha.
Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că flăcările s-ar fi declanșat în urma folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *