Cristian Buican, PNL: „Lupt până la capăt ca Vâlcea să se elibereze de aceste grupuri infracționale organizate”

1114 0

În urma apariţiei în publicaţia online „luju.ro” în data de 13 ianuarie 2020 a materialului intitulat „MARIUS IACOB, BAIAT DE COMITET CU PNL – Uluitoarea poveste prin care un dosar de corupție privindu-l pe deputatul PNL de Vâlcea Cristian Buican, cu urmărirea penala începută, a fost luat la centru de seful DNA Calin Nistor pentru a fi închis de fostul sau adjunct Marius Iacob.
Clasarea s-a dat exact după ce PNL a venit la guvernare, iar președintele Klaus Iohannis a câștigat al doilea mandat (Ordonanța)” (https://www.luju.ro/marius-iacob-baiat-de-comitet-cu-pnl-uluitoarea-poveste-prin-care-un-dosar-de-coruptie-privindu-l-pe-deputatul-pnl-de-valcea-cristian-buican-cu-urmarirea-penala-inceputa-a-fost-luat-la-centru-de-seful-dna-calin-nistor-pentru-a-fi-inchis-de-fostul-sau-adjunct ), doresc să fac următoarele precizări, pentru corecta informare a opiniei publice:

1. Materialul la care fac referire este o speculație a celor care au încercat să pună mâna pe justiție și care acum nu văd cu ochi buni reintrarea acesteia pe făgașul normal. De asemenea, cred că nu sunt străini de acest articol nici membrii grupului infracțional organizat care a încercat să-mi fabrice dosarul penal.

2. Nu am știut, până la primirea comunicării privind clasarea că există un dosar în care sunt cercetat de DNA, nu am fost audiat niciodată în acest dosar și nu am auzit că au fost audiate persoane în acest dosar. De asemenea, precizez că nu cunosc pe niciunul dintre procurorii care s-au ocupat de caz.

3. După ce am citit comunicarea privind clasarea, mi s-a confirmat bănuiala că în județul Vâlcea există grupuri de infractori care se ocupă cu fabricarea de dosare a unor persoane publice corecte, care, prin activitatea lor, devoalează ilegalitățile făcute de aceste grupuri transpartinice.

4. Dosarul clasat în care am fost cercetat este doar un exemplu de încercare de îndepărtare din funcția de președinte de filială județeană și din poziția de deputat a subsemnatului de către un grup infracțional organizat și cu siguranță voi demonstra acest lucru în justiție. Faptul ca m-am opus constant ilegalităților acestor grupuri infracționale organizate, faptul că le-am devoalat public anumite ilegalități, pe care le făceau sau le plănuiau, i-a determinat pe aceștia, să încerce tot posibilul de a mă înlătura din viața publică, prin toate mijloacele.

5. Anunț public că voi ataca în instanță autorii articolului pentru a arăta că aceste speculații bazate doar pe minciuni sunt făcute doar pentru a aduce deservicii persoanei mele și Partidului Național Liberal.

6. Voi reveni cu amănunte pe subiect după ce voi demonstra în instanță, că grupuri infracționale organizate, formate din oameni de afaceri, politicieni, ziariști și funcționari ai statului, comit acte și fapte ilegale în Vâlcea și vor să îndepărteze, inclusiv prin aceasta practica de fabricare de dosare, persoanele publice care încearcă intrarea în normalitate și se opun ilegalităților.

7. Faptul ca m-am opus constant ilegalităților acestor grupuri infracționale organizate, faptul că le-am devoalat public anumite ilegalități pe care le făceau sau le plănuiau, i-a determinat pe aceștia să încerce tot posibilul de a mă înlătura din viața publică, prin toate mijloacele. Nu au reușit și nu vor reuși! Lupt până la capăt ca Vâlcea să se elibereze de aceste grupuri infracționale organizate.

Preşedinte PNL Vâlcea,
Deputat Cristian Buican

 

Nota redacției: am subliniat cu bold ideile principale ale dreptului la replică, pe care l-am publicat, totuși, în forma primită de la domnul deputat, pentru că el este important pentru istoria presei locale. Precizăm că „instituția” dreptului la replică este destinată publicației care a publicat un articol, considerat nedrept, de către cei menționați în el. Ar fi OK, ca aceste puncte de vedere personale sau ale partidului, să fie adresate către mass-media, printr-un Comunicat. Redacțiile nu sunt obligate să publice dreptul la replică, dacă articolul a fost publicat de o altă entitate media, decât în condițiile în care le-a fost destinat, în mod direct.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *