Guvernul va aloca 7 miliarde de lei pentru proiectele care vizează drumuri județene și comunale

390 0

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul va aloca 7 miliarde de lei pentru proiectele care vizează drumuri județene și comunale. Toate investițiile aflate în derulare vor continua, în contextul în care administrațiile locale au fost anunțate de ministerul Dezvoltării că s-au terminat banii pentru programele din PNDL.

„Toate investițiile aflate în derulare vor merge mai departe. Plătim la timp facturile, o premieră în ultimii 30 de ani. Alocăm șapte miliarde de lei pentru proiectele care vizează drumuri județene și comunale care nu pot fi finanțate nici prin fonduri europene, nici prin PNRR sau alte surse. România trebuie să treacă la etapa următoare, trebuie să avem drumuri asfaltate în toată țara”, a declarat Florin Cîțu.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Adminsitrației a informat primăriile, miercuri, că au fost epuizate fondurile din PNDL pentru anul în curs, recomandarea fiind să finanțeze proiectele din surse proprii sau să sisteze lucrările. Ulterior, premierul Florin Cîțu a anunțat pe Facebook că primarii vor primi bani pentru investiții, după rectificarea bugetară.

„Ultimele tranșe de plată se referă la facturile depuse până în 15 iunie, care vor fi achitate etapizat până la 20 iulie. Plățile restante vor fi achitate imediat după rectificarea bugetară obișnuită, la mijlocul anului. Îi asigur pe toți aleșii locali că toate facturile conforme vor fi achitate și reafirm îndemnul de a lucra pentru a avea posiblitatea să decontăm cât mai mult”, a scris premierul.

C.R

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *