Cu drag, din România!

728 0

Cu drag din România! Sute de cărţi în limba română au ajuns pe rafturile bibliotecii şcolare din satul Semeni, raionul Ungheni. Donaţiile de carte vin de la românii generoşi de peste Prut şi de la editurile româneşti. Îmbogăţirea fondului de carte românească în şcolile din Republica Moldova are loc în contextul campaniei – 100 de mii de cărţi pentru Basarabia, transmite TVR Moldova, preluat de Romanian Global News.
Câteva sute de cărţi noi au fost donate bibliotecii gimnaziului din satul Semeni, Ungheni, în speranţa de a promova lectura în limba română. Darurile i-au încântat pe elevi.
Bibliotecara din sat recunoaşte că fondul de carte românească n-a mai fost înnoit de zeci de ani.

Chiar şi cu puţinele cărţi pe care le aveau până acum, profesorii spun că încearcă să le insufle elevilor pasiunea pentru lectură.

Donaţia de carte românească pentru gimnaziul din Semeni are loc în contextul campaniei – 100 de mii de cărţi pentru Basarabia, îniţiată acum un an.

Până acum, peste 20 de mii de cărţi româneşti au ajuns în şcolile din Republica Moldova, graţie donaţiilor din partea editurilor româneşti. Campania va continua până când fiecare şcoală din ţară îşi va înnoi fondul de carte românească.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *