Iar ne plouă de prindem mucegai! Încă un cod galben de ploi

54 0

Din nou, meteorologii au emis un cod galben de ploi torențiale, vijelii și grindină, care vor afecta mai mult de jumătate din țară.

Năpasta intră în vigoare marți la ora 15.00, până miercuri, la ora 11.00.

Ne așteaptă instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial.

Cantitățile de apă vor depăși 25 până la 30 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari, în Carpaţii Meridionali, cu rafale ce vor depăși 80… 90 km/h. ANM a emis și o informare meteorologică, valabilă de marți, ora 15.00 până joi, ora 20.00.

În Vâlcea, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în noaptea de marți spre miercuri. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15 până la 20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…35 l/mp.
Din păcate, cu vremea nu ne putem certa, nici nu o putem influența.

C.R

Articole asemănătoare

Netrebnicii care ne conduc

Postat de - 19 august, 2020 0
FacebookTwitterUn articol scris de Mihai Eminescu în ziarul “Timpul”, A.D. 1877 despre clasa politică românească. Ce cautã aceste elemente nesãnatoase…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *