Conferința „Francmasoneria și Mica Unire de la 1859”.

240 0

Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” și Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea  vor marca luni  20 ianuarie 2020, ora 16,  împlinirea a 161 de ani de la Unirea Principatelor prin organizarea unei conferințe: „Francmasoneria și Mica Unire de la 1859”.

Unirea a fost un vis de secole al românilor, Nicolae  Bălcescu afirma în discursul de revelion 1846/1847: „Ţinta noastră socotesc că nu poate fi alta decât unitatea românilor. Unitatea mai întâi în idei şi simţăminte, care să aducă apoi cu vremea unitatea politică”.

Conferința susținută la sediul instituției de învățământ de dl. muzeograf  Monea Gheorghe, se adresează elevilor de clasa a X-a și are ca scop prezentarea activității francmasonilor în favoarea unirii atât în țară cât și în străinătate, în perioada 1856-1859.

Articole asemănătoare

Berbești

Postat de - 19 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterBerbești este un oraș în județul Vâlcea, Oltenia, România, format din localitățile componente Berbești (reședința), Dămțeni, Dealu Aluniș, Roșioara, Târgu…

Băile Govora

Postat de - 18 ianuarie, 2020 0
FacebookTwitterBăile Govora (simplu Govora) este un oraș în județul Vâlcea, Oltenia, România, format din localitățile componente Curăturile, Gătejești și Prajila…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *