Protejarea rugăciunii în școlile Americii

638 0

Libertatea religioasă este unul dintre principiile fondatoare ale țării noastre . De la preluarea funcției, președintele Trump și-a însărcinat Administrația să facă tot posibilul pentru a proteja ceea ce mulți numesc „primul nostru drept” de cetățeni: puterea de a se închina liber.

Pentru Ziua Națională a Libertății Religioase, Administrația Trump face un alt pas pentru a ne proteja libertățile religioase. Astăzi, președintele a actualizat îndrumările federale privind rugăciunea și expresia religioasă în școlile publice: Pentru a primi fonduri federale, agențiile de învățământ locale trebuie să confirme că politicile lor nu împiedică sau interferează cu dreptul fiecărui student de a se ruga.

„Din paginile sale de deschidere,povestea Americii s-a înrădăcinat în adevărul că toți bărbații și toate femeile sunt înzestrate cu dreptul de a-și urma conștiința, de a se închina liber și de a trăi în conformitate cu convingerile lor ”, a declarat președintele Trump într-o declarație.

 

Proclamație în ziua libertății religioase, 2020

DREPT & JUSTIȚIE Emis la: 15 ianuarie 2020

 

De la începuturile sale, povestea Americii a înrădăcinat adevărul că toți bărbații și toate femeile sunt înzestrate cu dreptul de a-și urma conștiința, de a se închina liber și de a trăi în conformitate cu convingerile lor. De Ziua Libertății Religioase, onorăm legătura fundamentală dintre libertate și credință în țara noastră și reafirmăm angajamentul nostru de a proteja libertatea religioasă a tuturor americanilor.

Libertatea religioasă din America, denumită adesea „prima noastră libertate”, a fost o forță motrice în spatele unora dintre primele momente definitorii ale identității noastre americane. Dorința de libertate religioasă i-a impus pe pelerini să-și părăsească casele în Europa și să călătorească într-o țară îndepărtată și este motivul pentru care mulți alții care caută să-și trăiască credința sau să-și schimbe credința au făcut din America casa lor.

Cu mai mult de 230 de ani în urmă, Adunarea Generală din Virginia a aprobat Statutul Virginia pentru libertatea religioasă, care a fost autorizat și condus de Thomas Jefferson. Jefferson a arătat celebru că „toți bărbații vor fi liberi să profeseze și, prin argument, să își păstreze, părerile în privința religiei, și că același lucru nu va diminua, extinde sau afecta în mod capabil capacitățile lor civile.” Acest statut a servit ca catalizator. pentru primul amendament, care a consacrat în lege convingerea noastră de a preveni imixtiunea guvernului în religie. Peste 200 de ani mai târziu, datorită puterii acestui amendament, America este una dintre cele mai religioase națiuni din lume.

De când am preluat funcția, Administrația mea s-a angajat să protejeze libertatea religioasă. În mai 2017, am semnat un ordin executiv pentru promovarea libertății religioase pentru persoane și instituții și am oprit amendamentul Johnson de a interfera cu dreptul pastorilor de a-și exprima mintea. În ultimii 3 ani, Departamentul de Justiție a obținut 14 condamnări în cazuri care implică atacuri sau amenințări împotriva lăcașurilor de cult. Pentru a lupta împotriva creșterii antisemitismului în țara noastră, am semnat un ordin executiv luna trecută pentru a se asigura că agențiile federale folosesc autoritățile de nediscriminare pentru a combate acest atac veninos. De asemenea, am lămurit că Administrația mea nu va tolera încălcarea capacității oricărui american de a se închina liber și deschis și de a trăi așa cum poruncește credința sa.

Administrația mea rămâne, de asemenea, conștientă de realitățile clare ale persoanelor care doresc libertate religioasă în străinătate și a făcut din protejarea minorităților religioase un pilon principal al politicii externe a administrației mele. Guvernele represive persecută închinătorii religioși folosind supravegherea de înaltă tehnologie, detenția în masă și tortura, în timp ce organizațiile teroriste efectuează violență barbară împotriva victimelor nevinovate din cauza religiei lor. Pentru a arunca o lumină asupra acestor abuzuri, în iulie 2019, am salutat supraviețuitorii persecuției religioase din 16 țări în Oficiul Oval. Acești supraviețuitori au inclus creștini, evrei și musulmani, care au împărtășit povești similare de persecuție.

La Națiunile Unite din septembrie, Am solicitat liderilor mondiali să ia măsuri concrete pentru a împiedica actorii de stat și non-stat să atace cetățenii pentru convingerile lor și să contribuie la asigurarea sfințeniei și siguranței lăcașurilor de cult. Și, vara trecută, Departamentul de Stat și-a convocat cel de-al doilea ministru la Advance Libertatea Religie, unde diplomații noștri au angajat o gamă largă de părți interesate din guvern și societatea civilă, atât religioase, cât și laice, pentru a identifica modalități concrete de a combate persecuția și discriminarea religioasă din întreaga lume. și să asigure un respect mai mare pentru libertatea religiei și credinței.

În această zi a libertății religioase, ne reafirmăm angajamentul nostru de a proteja dreptul prețios și fundamental al libertății religioase, atât acasă, cât și în străinătate. Fondatorii noștri au încredințat poporului american responsabilitatea de a proteja libertatea religioasă, astfel încât Națiunea noastră să poată fi un far luminos pentru restul lumii. Astăzi, rămânem dedicați acestui efort sacru și ne străduim să îi sprijinim pe cei din întreaga lume care încă mai luptă sub regimuri opresive care impun restricții la libertatea religiei.

ACUM, THEREFORE , eu, DONALD J. TRUMP, președintele Statelor Unite ale Americii, în virtutea autorității care îmi este încredințată de Constituție și legile Statelor Unite, proclam, prin data de 16 ianuarie 2020, drept Ziua Libertății Religioase . Apel pe toți americanii să comemoreze această zi cu evenimente și activități care ne amintesc de moștenirea noastră comună a libertății religioase și care ne învață cum să asigurăm această binecuvântare atât acasă cât și în întreaga lume.

IN WITNESS WHEREOF, am pus mâna în această cincisprezece zi a lunii ianuarie, în anul Domnului nostru două mii douăzeci și al Independenței Statelor Unite ale Americii, două sute patruzeci și patru.

 

DONALD J. TRUMP

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *