Gândacul care roade autostrada

759 0

”Viitoarea autostradă Sibiu-Piteşti nu afectează habitatul speciei de gândac croitorul cenuşiu al stejarului”, a declarat, duminică, directorul general al ROMSILVA, Gheorghe Mihăilescu.(sursa EVZ)

”În literatura de specialitate este descris ca dăunător, produce pagube, și doar slăbește vegetația forestieră și o expune la uscare, dar este suficient de mult încât putem să spunem că nu prezintă un pericol din niciun considerent”, a afirmat Gheorghe Mihăilescu, conform Radio România Actualități.

Conducerea ROMSILVA va transmite, luni, Companiei Naţionale de Drumuri, toate documentele necesare pentru întocmirea studiului de impact pe mediu, solicitat de Comisia Europeană.

Băi, ”te doare bila” de atâta impact de mediu. Pentru un dăunător. De aia nu se face autostrada. Și nimeni nu pune punctul pe ”I”.

Păi, ne ducem noi, cei din Râmnicu Vâlcea, cu spray-uri și îi ucidem pe toți gândacii dăunători, că există și dezinsecție la copaci și dispare impactul de mediu. Când eram mic și mă duceam vara la țară și erau mulți gândaci din aceștia se făceau stropiri. Gândacul croitor a fost mult timp unul din trofeele insectarului meu.

Ce tâmpenii și ce tâmpiți! Și acolo o fi vreun polițist detasat care are concediu ca unul activ?

Stă Transilvania despărțită de Regat, din cauza unui gândac.

Cătălin Statie

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *