Ministrul Sebastian Burduja: Ministerul Energiei a primit aprobarea Comisiei Europene pentru schema de finanțare a proiectelor de 5000MW energie solară și eoliană

125 0

Ministrul Sebastian Burduja a anunțat că Ministerul Energiei a primit aprobarea Comisiei Europene pentru schema de finanțare a contractelor pentru diferență: 3 miliarde de EUR pentru proiecte de 5000MW energie solară și eoliană.

”Cea mai bună veste a venit azi de la Bruxelles, în timpul Congresului Partidului Popular European reunit la București, la capătul unei munci infernale.

Aceste fonduri vor veni din Fondul pentru Modernizare, unde de asemenea suntem în linie dreaptă cu aprobarea. 5000MW energie verde (3000 MW parcuri solare și 2000MW parcuri eoliene) reprezintă cea mai mare investiție pentru tranziția energetică a României. Prin contractele pentru diferență, în urma unei proceduri competitive publice și transparente, vom fixa prețul de vânzare a energiei electrice generată de aceste investiții pentru următorii 15 ani. Detalii în decizia de aprobare a Comisiei Europene.

Pentru toți românii, aceste investiții înseamnă un preț mai mic al energiei electrice pe termen mediu și lung, un aer mai curat și o producție mai mare de energie. România a devenit anul trecut, după mulți ani, net exportator de energie. Și vom continua să exportăm, România consolidându-și statutul de lider regional în sectorul energetic.

Mulțumesc întregii echipe care a reușit această mare și muncită victorie pentru România. Este un nou jalon PNRR îndeplinit și, de departe, cel mai important sprijin acordat până acum de România producției de energie verde.

Am făcut un calcul rapid. În mandatul meu de ministru al energiei, am sprijinit investiții cu o valoare de peste 15 miliarde EUR în sectorul energetic românesc. Energie pentru o nouă Românie! România are viitor, iar viitorul este aici. Înainte, împreună!”, a declarat liberalul Sebastian Burduja.

Sursă: Facebook Sebastian Burduja

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *