Mitropolitul Nicolae în vizită la românii din Spania

716 0

Mitropolitul Nicolae al celor două Americi a vizitat duminică Parohia românească „Sf. Ier. Calinic de la Cernica și Fructuosus de Tarragona” din Spania cu prilejul serbării hramului, transmite siteul Mitropoliei preluat de Romanian Global News.

În cuvântul rostit, IPS Nicolae le-a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța recunoștinței, oferind exemplu pe leprosul vindecat de Mântuitorul Hristos care a revenit la El pentru a-I mulțumi.
Mitropolitul a prezentat şi comunitățile ortodoxe românești din Statele Unite și Canada, unele dintre ele vechi de peste 100 de ani, aflate la a patra sau a cincea generație de credincioși, și a evidenţiat efortul acestora de a-și păstra credința strămoșească.
De asemenea, ierarhul de peste ocean a vizitat sala Școlii parohiale înființată în anul 2005 în cafasul bisericii și coordonată de doamna preoteasă prof. Elena Băltărețu, unde s-au format mai multe generații de copii români în cunoașterea limbii, culturii și spiritualității românești.

Cel de-al doilea hram al bisericii, Sfântul Ierarh Fructuosus de Tarragona, a fost primul episcop al orașului spaniol și, totodată, primul sfânt cunoscut pe pământul iberic.
A fost martirizat în 21 ianuarie 259, fiind ars pe rug alături de cei doi diaconi ai săi: sfinții Augurie și Eulogie.
Seara, la biserica din orașul Reus, a avut loc Taina Sfântului Maslu oficiată de IPS Nicolae.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *