Salvarea de la ruină a caselor abandonate din Italia

515 0

Pe măsură ce tot mai mulți italieni migrează în orașe, satele mici încearcă se salveze de la declin, prin atragerea de noi rezidenți. Astfel, satele din Italia vând proprietăți abandonate pentru 1 euro, sau chiar mai puțîn, cu condiția proprietarii se ocupe de renovare și administrare imobile.

Satul Ollolai vinde locuințe abandonate pentru 1 euro

Situat în apropierea Marii Mediterana, cu fântâni pitorești și biserici antice, satul italian Ollolai poate părea refugiul ideal pentru cei care trăiesc în oraș. În realitate, ritmul în care acest sat își pierde locuitorii este alarmant, rezidenții renutand în număr tot mai mare la cătunul istoric pentru metropolele pline de viață.

În cadrul unei încercări de a salva orașul de la ruină, edilii lui au început încă din 2018 vândă locuințele abandonate pentru 1 euro fiecare. Condiția este noii proprietari renoveze proprietățile în termen de trei ani – proces care ar costă aproximativ 25.000 de dolari – și se ocupe apoi de administrarea imobilului.

Primarul satului, Efisio Arbau, a declarat pentru CNN: “Cruciadă mea este salvăm tradițiile noastre unice și nu le lăsăm cadă în uitare.”

Programul a avut un mare succes

La aproape doi ani de la demararea programului, interesul cumpărătorilor continuă crească. Potrivit Magaraggia, o firma de avocatură care sfătuiește oamenii cumpere, vândă și administreze imobile în Italia, Ollolai, a primit 5.000 de solicitări pentru primele sale 100 de proprietăți. În prezent, programul este suprasaturat de cereri și a fost pus temporar în așteptare până când guvernul va și noi proprietăți pentru a fi vândute.

Case la 1 euro” 

Inițiativa Ollolai face parte dintr-un program mai mare numit „Case a 1 euro” care are scop atragerea de noi rezidenți pentru a popula și salva sate din sicilia, Toscana și Sardinia. El a început în 2015, când micul oraș sicilian Gangi a început ofere locuințe gratis cu un set similar de reguli – cumpărătorii erau obligați dezvolte planuri de renovare în termen de un an și le finalizeze în cel mult trei ani.

Satul Sambuca vinde și el case la 1 euro

Mai recent, satul sicilian Sambuca a început vândă locuințele deținute de administrația locală. Locuințele costă 1 euro și variază de la 430 mp, până la 1.600 mp. și în alte cazuri, Sambuce impune renovarea și administarea imobiliară a locuinței în termen de trei ani de la achiziție. De asemenea, satul solicită un depozit de garanție de 5.700 USD.

Primarul orașului, Leonardo Ciaccio, a declarat pentru Business Insider obiectivul acestei acțiuni a fost stimularea dezvoltării economice, creșterea culturală și amelioarea situației orașului. Se pare străinii din Europa au manifestat cel mai mare interes pentru această zona.

Orașul Zungoli oferă zeci de case la 1 euro

Tendința a continuat și în Zungoli, un oraș rural aflat la numai câteva ore distanță de coasta Amalfi. În prezent, orașul oferă zeci de case la prețul de 1 euro, aceste având între 540 mp și peste 1.000 mp. Regulă este aceeași – noii proprietari trebuie se ocupe de renovarea și administrarea imobilului.

Articole asemănătoare

Studiile în UK și BREXIT-ul

Postat de - 13 februarie, 2020 0
FacebookTwitterAprobarea acordului de BREXIT cu Uniunea Europeană de către parlamentul britanic, își va produce în următoarea perioadă efectele în plan…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *