Brezoiul a fost selectat pentru un program Erasmus+, finanțat de Uniunea Europeană

997 0

Oraşul Brezoi este una dintre cele două localități vâlcene selectate ȋn cadrul proiectului „Respect pentru Trecut, o șansă pentru Viitor”, finanțat de Uniunea Europeană cu un grant de 21392 EURO, prin Programul Erasmus+.

Proiectul este inițiat de 16 tineri din cadrul Ansamblului Artistic „Cobilița”, care sunt și voluntari ai Asociatia PRO Vertical beneficiarul grantului.

Localitățile selectate pentru desfășurarea proiectului sunt: Șimian și Grozești (județul Mehedinți); Fârtățești și Brezoi (județul Vâlcea); Negomir, Cătunele, Plopșoru și Mătăsari (județul Gorj); Ghidici și Bârca (județul Dolj).

Scopul proiectului „Respect pentru Trecut – o șansă pentru Viitor” este acela de a sprijini tinerii din mediul rural din România să redescopere tradițiile locale, să învețe cum să le aducă în fața Europei și a întregii lumi, prin metode digitale, să capete abilități antreprenoriale de atragere a turiștilor în mediul rural din România și să deprindă obiceiuri de folosire a materialelor tradiționale, prietenoase cu mediul, pentru o dezvoltare durabilă.

Brezoiul va găzdui una dintre etapele proiectului ȋn intervalul noiembrie-decembrie 2022. Însă tema conservării tradițiilor, a perpetuării acestora ȋn rândul tinerilor şi a valorificării patrimoniului tradițional ȋn cadrul inițiativelor de dezvoltare turistică este foarte importantă pentru noi. De aceea ne pregătim din timp pentru a fructifica ȋn mod optim oportunitățile generate de proiect.

Tinerii interesați să participe la activitățile proiectului pot contacta Primăria Brezoi la adresa de e-mail relatii_publice@primariabrezoi.ro pentru mai multe detalii.

Articole asemănătoare

1 comentariu

  1. Doua obiective principale:
    Rezolvarea transportului public Ramnicu Valcea La Brezoi si invers, nu cu doua curse de Colombi si omul este nevoit sa stea o zi intraga pe strada ca nu are transport. Nu toata lumea are mijloc de transport propriu auto.
    A doua problema rezolvarea cainilor vagabonzi de pe strada, centrul orasului, primarie, spital si nu spun ce se intampla intre blocuri si pe faimoasa pista de biciclete pe care te hartanesc aceste animale. Cine ii doresc sa ii ia in curte, casa sa nu ne rupa noua hainele si chiar sa ne si omoare aceste haite de caini.

    Reply

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *