Eduard Novak este vicecampion mondial!

724 0

Eduard Novak adună trofeu după trofeu la Campionatul Mondial de Paraciclism pe Velodrom! Singurul campion paralimpic din istoria României a cucerit medalia de argint în proba de 4 km urmărire individuală.

Eduard Novak a urcat din nou pe podium la Campionatului Mondial de Paraciclism pe Velodrom, competiție ce are loc în aceste zile în Canada, la Milton. Președintele Federației Române de Ciclism a obținut medalia de argint în proba de 4 km urmărire individuală. Pe primul loc s-a clasat slovacul Josef Metelka, în vreme ce irlandezul Ronan Grimes a completat podiumul.

Eduard Novak a mai cucerit la competiția din Canada o medalie de bronz în proba de 1 km contratimp, în vreme ce cursa de 200m sprint a încheiat-o pe locul al 7-lea. Singurul campion paralimpic din istoria României va lua startul și în proba de scratch, programată în ultima zi a Campionatului Mondial de Paraciclism pe Velodrom (30 ianuarie – 2 februarie).

În 2019, Eduard Novak (43 de ani) a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Paraciclism pe Șosea de la Emmen (Olanda).

Are în palmares aurul olimpic

Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria României. La Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, a câștigat medalia de aur în proba de urmărire pe pistă și pe cea de argint în proba de contratimp pe șosea. La ediția de la Beijing, din 2008, a cucerit medalia de argint în proba de contratimp pe șosea. La Tokyo, Eduard Novak va bifa cea de cincea participare la Jocurile Paralimpice.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *