Noaptea ”Vărsătorilor de blues”

1294 0

A fost un eveniment desfășurat cu ”casa închisă” vineri, 31 ianuarie 2020 la La Mama (Clubul Țăranului) din București. S-a cântat blues la cel mai înalt nivel.

Toți cei care au urcat pe scenă se născuseră în Zodia Vărsător adica: Eugen Caminschi, Mugurel Diaconescu, Berti Barbera, Nicu Patoi și, unul din idolii tinereții mele, Florin Ochescu. Și tot în Zodia Vărsător s-a născut și organizatorul și promotorul acestui eveniment și, multor altor evenimente ce țin de jazz, muzicologul Alexandru Șipa.

S-a cântat blues la cel mai înalt nivel. Toți cei care au urcat pe scenă sunt superprofesioniști, care nu au nevoie de nici o prezentare, cunoscuți de pe scenele de rock și blues ale României. Au cântat din greu, de la blues la rock/and/roll, acompaniați de publicul din sală, atât cu vocea cât și cu palmele. Și țin să vă spun că se vedea de la o poștă că cei din sală erau cunoscători. Printre ei l-am întalnit pe unul dintre vechii mei prieteni, vâlcean și el, Radu Birișteica. De la el am învatat despre muzică, atunci când eram mic, pe faleza Olăneștiului.

Două lucruri vreau să scot în evidență. Unul este, șarmul deosebit al domnului Alexandru Șipa care ne-a primit cu brațele deschise, ca de obicei. De profesionalismul domnului Alexandru nu trebuie să mai amintim. Al doilea lucru pe care vreau să-l scot în evidență este sunetul chitării lui Florin Ochescu. Cald, old school, sunet scos și cu capul nu numai cu mâna. Am spus deja că este unul din idolii mei. S-a aplecat atât de mult pe chitară, încat a lui Silvia (Dumitrescu-soția)  a venit la scena și i-a luat raiderul din față ca să poată să-l vadă.

O seara nemaipomenită de blues, cu superprofesioniști pe scenă, cu un promotor superprofesionist și un public, de asemenea, supercunoscător.

Cătălin Statie

Articole asemănătoare

Vernisaje 1 Decembrie

Postat de - 28 noiembrie, 2023 0
FacebookTwitterFiliala Râmnicu Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, cu Fotoclubul „Floarea de…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *