(ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea

560 0

În data de 01 și 02 februarie, angajații din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 32 de situații de urgență pe linie medicală, după cum urmează: două traumatisme, două accidente rutiere, și 25 diverse afecțiuni medicale.

În toate cazurile, după acordarea primului ajutor calificat, au fost transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti, pentru îngrijiri suplimentare.

De asemenea, echipajele de pompieri și membrii SVSU au acționat în data de 01 februarie și 02 februarie ac, pentru stingerea a 15 incendii de vegetație uscată, în localitățile : Verguleasa, județul Olt  unde a ars pe 20 ha., Glăvile., Băile Govora a ars pe  0,02ha., Oteșani  a ars pe 20 ha.,  Cernișoara sat Obârșia. 0,9 ha, Zătreni, sat Pesceana –  10 ha., Cernișoara –  40 ha., Ionești  – 0,6 ha., Roșiile  – 1 ha., Alunu, sat Igoiu., Rm. Vâlcea – 0,05 ha., Drăgășani – 0,04 ha. Dănicei- 3 ha, Drăgășani – 2 ha și Oteșani – 30 ha.

Reamintim cetățenilor că astfel de acțiuni, voluntare sau involuntare, pot duce de multe ori la izbucnirea unor incendii de amploare și chiar la pierderi de vieți omenești, motiv pentru care recomandăm respectarea următoarelor reguli:

  • Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută numai după obţinerea permisului de lucru cu focul. Emiterea permisului se face prin grija primarului de către şeful serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă sau persoana desemnată în acest sens.

– condiţii meteorologice fără vânt;

– colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;

executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;

– curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;

– desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;

– asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;

– supravegherea permanentă a arderii;

– stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;

Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de 02.02.2020, la ora 14.35, pentru stingerea unui incendiu în localitatea Călimănești, într-o gospodărie situată pe strada Ion Creangă.

Flăcările s-au declanșat la o anexă gospodărească, iar până la stingerea acestora au ars : două tone de fân, doi mc. de lemn foc și structura din lemn a unei anexe gospodărești în suprafață de 40 mp.  După aproape o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenției, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage și la alte bunuri situate în apropiere. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii focului pentru arderea resturilor vegetale din gospodărie, acesta fiind scăpat de sub control de către proprietar.

În aceeași zi, la ora 21.14, pompierii militari ai ISU Vâlcea au intervenit în localitatea Stoilești, sat Geamăna pentru stingerea unui incendiu produs la un fânar. Până la stingerea flăcărilor, a ars structura din lemn a acoperișului pe o suprafață de circa 50 mp. După aproape o jumătate de oră de la sosirea pompierilor  la locul intervenției, incendiul a fost stins înainte ca flăcările să producă și alte pagube. Cercetările efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma unei acțiuni intenționate, efectuate de către o persoană neidentificată.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *