Roboții sar în ajutorul unui tânăr la Shopping City Râmnicu Vâlcea

991 0
  • Expoziție interactivă cu roboții Bionic Royals pentru strângere de fonduri
  • Intrarea este liberă, dar orice donație este binevenită

 

Râmnicu Vâlcea, 6 februarie – Tehnologia, inventivitatea și dorința de a face bine se întâlnesc weekendul acesta la Shopping City Râmnicu Vâlcea, sub forma unei super expoziții de robotică. Creațiile mecanizate vor fi expuse în centrul comercial pe 8 februarie, între 10:00 și 22:00, cu scopul de a strânge fonduri pentru tratamentul unui adolescent de 17 ani ce suferă de distrofie musculară.

Imaginați și, ulterior, asamblați de către liceenii din echipa „Bionic Royals” a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, roboțeii vor putea fi controlați de către orice vizitator, în schimbul unei donații, oricât de mici. Toate sumele colectate, astfel, vor merge către Robert, un tânăr de 17 ani țintuit într-un scaun cu rotile și care urmează numeroase tratamente costisitoare, atât medicamentoase, dar și sub forma ședințelor de kinetoterapie și consiliere psihologică.

În testarea roboților, oamenii vor beneficia de ajutorul membrilor asociației de robotică care stau la dispoziția oamenilor care doresc să sară în ajutorul lui Robert.

Echipa de robotică Bionic Royals

Membrii Bionic Royals funcționează în cadrul comunității FIRST care susține dezvoltarea tinerilor în domeniul STEM. Echipa este formată din elevi de liceu și mentori care, împreună și dornici de schimbare, proiectează și construiesc roboți pentru competiția First Tech Challenge. Totuși, aceștia nu se concentrează doar pe crearea roboților, ci se implică și în activități caritabile unde pot găsi utilitatea propriilor producții.

Mai multe detalii despre cazul lui Robert, dar și despre echipa de liceeni, pot fi aflate de pe site-ul Shopping City Râmnicu Vâlcea, precum și de pe pagina de Facebook.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *