Nu votez, nu mă interesează politica!

890 0

„Suntem datori să căutăm cu toții calea cea mai bună pentru înaintarea fericită a ţării românești și aceasta înseamnă politică”. — Iuliu Maniu

„Eu nu fac politică, nu mă interesează pe mine, unii dintre noi muncesc, nu pierd vremea cu chestii din astea”

Sigur, e dreptul tău să spui asta, dar este un drept la libertate, pe care l-au câştigat cei care au ieşit în stradă, în 1989.

Nici ei nu făceau politică, ar fi putut să îşi vadă de viaţă liniştiţi, dar când au realizat că nu se mai poate, au făcut un zid viu în faţa mitralierelor.

Şi nu e un lucru neînsemnat libertatea asta! Să fii liber să călătoreşti unde vrei, să asculţi ce muzică vrei, să te exprimi în orice mod, să porţi părul cât de lung vrei (da, înainte de 1989  nu puteai face asta!) ş.a.m.d.

Ce înseamnă „Nu votez, nu mă interesează politica?”.

Nu vrei să te asociezi cu votul, nu vrei să te simţi „vinovat” de neralizările viitoare ale aleșilor locali. Poate fi un argument, dar nu mai este valabil pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Ar fi foarte uşor să stăm fiecare dintre noi într-un glob de sticlă şi să ieşim de acolo doar pentru a ne încărca telefonul ori pentru a posta pe Facebook sau pe Instagram.

Viaţa fiecăruia dintre noi depinde de politică, cursul ei este afectat de deciziile oamenilor politici, de la preţul alimentelor şi al utilităţilor, de la ratele la bancă, de la drumurile pe care circulăm, până la condiţiile din spitale şi sistemul de educaţie.

Viața comunității depinde de politică, un consilier local poate fi parlamentarul străzii pe care locuiești.

Gradul de disfuncţionalitate al societăţii este din ce în ce mai mare, suntem vulnerabili la orice eveniment intern sau extern.

Dacă vei sta din nou deoparte, evident că nu se va schimba nimic, iar idealurile tinerilor care au ieşit în stradă, în 1989, sunt tot aici, trebuie doar să îţi întorci faţa către ele!

Este atât de simplu! Pe 27 septembrie, votează!

Mihaela Iliescu

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *