Notificări ISU

593 0

În ultimele 24 de ore, angajații din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 19 situații de urgență, pe linie medicală, după cum urmează: trei traumatisme, 14 diverse afecțiuni medicale, și două cazuri de persoane rămase blocate în locuință.

În toate situațiile, după acordarea primului ajutor calificat, pacienții au fost transportați la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti, pentru îngrijiri suplimentare.

        Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” al județului Vâlcea au intervenit în data de 06.02.2020, la ora 17.13, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje în localitatea Berbești, pe strada Principală. Până la stingerea incendiului, a ars suprastructura acoperișului pe o suprafață de aproximativ 80 mp., precum și furajele depozitate în aceasta (8 tone de fân și 2 mc. de cherestea). De asemenea, au ars mai multe bunuri de uz gospodăresc. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma producerii unui scurtcircuit la instalația de alimentare cu energie electrică.

Pentru evitarea unor astfel de situații, recomandăm respectarea următoarelor reguli :

  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

            În aceeași zi, la ora 19.00, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe în localitatea Ocnele Mari, pe stada Alexandru Ioan Cuza. Până la stingerea flăcărilor, a ars structura din lemn a acoperișului pe circa 200 mp., și a fost afectată zidăria locuinței. Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma supraîncălzirii coșului pentru evacuarea fumului și aprinderea structurii acoperișului. Pentru evitarea unor situații de acest gen recomandăm izolarea coșurilor de evacuare a fumului faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

            În data de 07.02.2020, ora 03.30, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea  au intervenit în comuna Dăești, pentru stingerea unui incendiu produs la o ghenă de gunoi menajer din curtea unui restaurant. Până la stingerea incendiului, au ars circa 300 de kg de deșeuri menajere. Prin intervenția promptă a pompierilor, s-a reușit stingerea flăcărilor înainte ca acestea să producă și alte pagube.

Cercetările preliminare efectuate fața locului arată că incendiul s-ar fi declanșat în urma folosirii focului pentru arderea unor resturi, flăcările scăpând de sub control.

Articole asemănătoare

Locuri de muncă în Danemarca

Postat de - 2 februarie, 2022 0
FacebookTwitterCOMUNICAT DE PRESĂ Angajatorul  GREENPEAS  ENTERPRISE  APS, cu adresa în Eskemosevej, 8, Refsvindige, DK-5853, Ørbaek, Danemarca, oferă, prin intermediul reţelei…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *