Extraordinar Prefectul Sebastian Fârtat a inițiat demersurile pentru renovarea clădirii Prefecturii

872 0

Un demers important al tânărului prefect liberal de Vâlcea, Sebastian Fârtat, unul din cei mai activi de până acum și cu un mandat destul de dificil, este legat de reabilitarea clădirii Prefecturii Vâlcea, emblematică pentru județ, construcție situată în buricul târgului și cam neglijată din punct de vedere estetic. Și al arhitecturii peisagistice, care, iertată-ne fie intervenția, ar trebui realizată de o firmă profesionistă, chiar dacă, Primăria s-a ocupat intens cu înfrumusețarea prin plantarea de flori.
Ceva contravine imaginii de ansamblu, cu superbele clădiri învecinate: Tribunalul și Judecătoria, Poșta, clădirea City Grill, care a folosit drept sediu al fostei Bănci de Investiții. Prefectura seamănă, mai degrabă, cu un vechi sediu de poliție, rece și ușor neîngrijit. În urmă cu ceva ani, arborii din față au fost tăiați și peisagistica a avut astfel de suferit.
“Un proiect deosebit de important și la care țin foarte mult este modernizarea clădirii Instituției Prefectului. În momentul de față, suntem la faza de depunere a documentației la Compania Națională de Investiții, pentru a obține fondurile necesare realizării acestui proiect, care, dacă se va concretiza, va transforma Prefectura Vâlcea în prima instituție publică din județ de tip smart bulding, cu avantaje atât în ceea ce privește reducerea costurilor de întreținere, cât și pentru creșterea gradului de confort oferit celor care lucrează aici”, ne-a declarat prefectul Fârtat.

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *