Patru zile de sărbătoare la Drăgășani de “Culesul Viilor”

664 0

Pentru români, culesul viei a fost, din vechi timpuri, prilej de a petrece şi de a da frâu unor obiceiuri şi superstiţii. La Drăgășani, în lunile septembrie și octombrie, gospodarii se dedică culesului viței de vie, dar și obiceiurilor din jurul acestei ocupații. Pentru a cinsti cum se cuvine tradiția din moși strămoși, administrația publică locală din Drăgăşani organizează patru zile de petrecere. Astfel, în perioada 22-25 septembrie 2022, va avea loc sărbătoarea ”Culesul Viilor”.

Primăria municipiului Drăgășani și Consiliul Local Drăgășani găzduiesc, astfel, pentru sărbătoarea viei și vinului, spectacole extraordinare, cel mai cunoscut dintre ele fiind Festivalul – Concurs ,,Lăutarul”. În cadrul programului, pe scenă vor urca artiști de marcă, printre care se numără: Maria Dragomiroiu, Ansamblul „Plăieșii”, Maria Ghinea, ADDA sau Prometeu. De asemenea, vor concerta și artiștii de la Rapsodia Vâlceana, precum și Clubul Copiilor. De remarcat este că micuților din Drăgășani li s-au pregătit mai multe surprize, urmând să se distreze pe cinste cu animatori și în cadrul unor ateliere.
Startul sărbătorii va fi dat de către carul alegoric din cadrul „Drumului lui Bachus”, iar, ulterior, primarul Cristian Nedelcu îi va premia pe drăgășenenii ce aniversează 50 de ani de căsătorie.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *