Dr. Monica Pop cere atacarea legii carantinării la CCR: E o greșeală majoră de strategie față de români

563 0

Dr. Monica Pop cere atacarea legii carantinării la CCR: E o greșeală majoră de strategie față de români. Legea e neconstituțională. Este permisă internarea cu forța exclusiv a psihopaților, în rest, sub nicio formă nu se poate permite internarea cu forța

Dr. Monica Pop a declarat, duminică, la România TV că este de nepermis ca asimptomaticii să fie „internați cu forța”, așa cum prevede legea carantinării, adoptată de Senat, deoarece astfel de decizii se iau în cazul persoanelor agresive cu afecțiuni psihice ce pun în pericol viața celor din jur, scrie www.activenews.ro, preluat de Romanian Global News.

De asemenea, managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală a criticat Guvernul pentru că a făcut anunțuri ce au stârnit controverse.

„Este permisă internarea cu forța exclusiv psihopaților, cei cu psihopatie agresivă care pun în pericol viața celor din jur. În rest, sub nicio formă nu se poate permite internarea cu forța. Mi se pare de nepermis”, a declarat dr. Monica Pop în interviul acordat Cristinei Șincai la România TV.

Managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală susține că guvernanții au făcut o „greșeală majoră de strategie față de români”, prin elaborarea legii privind carantina și izolarea. „Cred că e o greșeală majoră de strategie față de români. Nu cred că este normal lucrul acesta. Să o conteste. Este de neînchipuit așa ceva! Sper că dacă merge la CCR, judecătorii vor da că este neconstituțională”. a spus medicul Monica Pop.

De asemenea, dr. Pop a afirmat că, în perioada de urgență, românii au demonstrat că sunt responsabili, însă ulterior au avut parte de informații contradictorii ce au stârnit controverse. „Mergeam la spital și nu vedeam un om pe stradă, deci oamenii au înțeles și ascultat. De ce să nu avem încredere în ei?

Pe urmă, au început să asculte mai puțin pentru că s-au spus lucruri controversate despre același lucru – să poarte mască, ba să nu poarte. OMS a spus să se poarte, pe urmă că nu… (…) Tot felul de lucruri care azi sunt spuse într-un fel și mâine într-altul”, a afirmat dr. Monica Pop.

„Domnul ministru a spus într-o emisiune că sunt 4.800 de paturi de Terapie
Intensivă, iar doctorul Ștefan Bubenk, anestezist la Fundeni, șeful lor, a spus că sunt 2.400. Pe cine să mai crezi? Atunci, românii au început să fie sceptici în ceea ce privește aceste știri și să nu mai creadă.Am vorbit mai devreme cu dr. Ciuhodaru care mi-a spus că au 16 paturi libere în ATI. De ce se comunică că este unul singur? Aceste controverse creează o stare de lucruri nefavorabilă”, a spus managerul Spitalului de Oftalmologie din Capitală.

”Românii au început să facă depresii. Nu știu ce poată să spună conducătorii. Poate că asta și așteaptă. Nu se poate așa ceva! Să se teamă că va veni din nou o stare de urgență și nu vor putea face nimic și că nu vor mai putea avea resurse materiale. Guvernul a promis fără doar și poate la începutul prețurile la alimentele de bază nu vor crește. În toate țările au fost plafonate, numai la noi nu! Românii trebuie să poarte mască, fără nicio discuție! Chiar să stea în carantină, dar nu internați cu forța asimptomaticii și cred că nimeni în lumea asta nu trebuie internat cu forța niciodată”, a conchis Monica Pop.

Articole asemănătoare

Petrache Poenaru

Postat de - 11 ianuarie, 2022 0
FacebookTwitterPetrache Poenaru a fost un aprig susţinător al Revoluţiei de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu, însă înfrângerea acesteia l-a…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *