Și a fost la Aby Stage Bar…Iris !

1145 0

Am primit la redactie o ”reclamație” cum că, dacă se întamplă ceva în Râmnicu Vâlcea, atunci se întamplă numai la Aby Stage Bar. Și noi, redacția ziarului, am fost ”reclamați” că prea suntem prezenți departe de casă.

Impreuna cu Silviu Popescu, sâmbata 8 februarie, ne-am prezentat la singurul loc din Vâlcea unde se întâmplă ceva.

Și se întamplă să vină trupa Iris, trupa studenției noastre, o trupă care a suferit de-a lungul anilor diverse schimbări în componență dar, cu același neobosit, Nelu Dumitrescu, la tobe.

Ne-am așezat cu gazda noastră Mihai Razvan Mugescu la cafea, în așteptarea trupei, Mihai stand alături de noi, pe toată durata concertului.

Intră pe usă Iris. Nelu Dumitrescu, Relu Marin, Costi Sandu cu care mă îmbrațisez, noi fiind prieteni de mai bine de 20 de ani și, doi puștani, basistul Daniel Moroiu în varsta de 30 de ani și chitaristul Matei Cioca în vârsta de … 18 ani.

Nu știu cum face Nelu Dumitrescu de reinventeaza Iris-ul dar o face. Așa cum de fapt l-a inventat în perioada când eu și Silviu ne pregăteam de treapta a doua la liceu. Pentru cine nu știe, prima formula a lui Iris a fost Nelu Dumitrescu, Nuțu Olteanu, Emil Lechințeanu.

Și iată Iris-ul de acum, o combinație de veterani și foarte tineri instrumentiști și care sună într-un mare fel.

Nelu Dumitrescu este de neoprit, trecerea anilor, a bolilor, a schimbărilor în componență n-au facut altceva decât să-l întărească. A fost și este un extraordinar toboșar și se pare ca baiatul lui, Cristi îi calcă pe urme. Chiar l-a înlocuit în perioada cât Nelu a stat în spital.

Până să amintim de noua generație de muzicieni, trebuie să trecem pe la cei cu vechime.

Clăparul Relu Marin, domnul Roland și Korg, este cel care umple sunetul acestei trupe. Un tip jovial, un om de echipa, mai tânăr decat mine și Silviu, care trăiește pentru ceea ce face. Că nu degeaba era să dărâme clapele pe scenă în timp ce cânta.

Nu stiu de ce dar, după părerea mea, Iris-ul nu a sunat întotdeauna bine numai cu un chitarist. Trecerea de la armonie la solistică lasă cateodată un gol. A sunat întotdeauna la superlativ cu doi chitariști sau cu clape. Ceea ce se întampla acum.

Costi Sandu este vocalistul de excepție de care trupa are nevoie . Într-o discutie, cu câțiva ani în urma, i-am spus că o să ajungă la Iris. A tăcut, mi-a zâmbit. Peste doi ani era la Iris. I-am spus și lui Nelu asta atunci când, înainte de concert am stat de vorbă cu trupa. Costi reprezintă una dintre cele mai bune voci din rock-ul românesc.

Ne-au plăcut mult cei doi tineri din trupa. Și eu și Silviu i-am urmărit cu mare atenție și ne-au plăcut foarte mult. Să-i lăsăm să prindă experiență alături de veterani. Să-i felicităm că-și încep viața de artiști într-o trupă legendara.

Iris suna extraordinar și au un public extraordinar. Și eu și Siviu am trăit la intensitate maximă concertul.

La final l-am felicitat pe Mihai, gazda noastră. Într-adevar, este singurul loc unde se întamplă ceva.

Cătălin Statie.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *