Câteva motive pentru care cititul este important

867 0

Dacă descarci aplicația Dicție.ro pe dispozitivul tău Android sau iOS afli mai multe motive pentru care cititul este foarte important. Noi am ales câteva.

Reduce stresul și depresia.Cititul are un efect pozitiv și asupra corpului. O carte ne poate relaxa mai bine decât o plimbare în parc sau decât atunci când ascultăm muzică. Conform studiilor, cine citește mai mult are un nivel scăzut al stresului. Există mii, dacă nu milioane de cărți „self-help”,care încurajează cititorii să învețe să se bazeze pe ei înșiși și multe dintre acestea conțin exerciții, trucuri, rețete care ne conferă o claritate mentală și fizică, înlăturând astfel depresia.

Dezvoltă creierul.Studiile arată că cititul are efecte pozitive asupra creierului; dacă ești în permanență stimulat, la nivel mental și antrenezi creierul, păstrându-l activ, asta poate preveni demența (nebunia) și chiar boala Alzheimer. Creierul este un mușchi asemenea celorlalți din corpul uman și exercițiile îl mențin sănătos și puternic. Așadar, cititul poate fi asemănător cu rezolvarea unui puzzle care te antrenează și te ține în priză.

Îmbunătățește memoria.De fiecare dată când citim o carte trebuie să memorăm personajele, trecutul lor, spațiul, acțiunea, conflictul, intriga. Pe măsură ce creierul înregistrează toate acestea, memoria devine mai bună, mai eficientă. Mai mult, cu fiecare memorie pe care o creăm, celelalte vor deveni mult mai solide și puternice și astfel se va dezvolta și capacitatea de stocare.

Extinde nivelul de creativitate.Cu cât citim mai mult, devenim mult mai creativi. Spre exemplu, atunci când citim o carte science-fiction sau una despre Grecia Antică, ne „teleportăm” într-o altă lume. În lumea creată, imaginația noastră va funcționa la cel mai înalt nivel pe măsură ce vizualizăm lucrurile cu mintea noastră. Cea mai mare diferență dintre a citi și a ne uita la TV constă în faptul că citirea ne oferă posibilitatea de a ne elibera creativitatea. Noi gânduri ne deschid mintea pentru a redescoperi viața în moduri noi și mai bune. Începem să vedem lumea într-un mod diferit și astfel găsim noi soluții creative.

Dezvoltă capacitatea de a socializa.Oricând putem să împărtășim ce citim cu familia, prietenii sau colegii. Toate acestea cresc capacitatea noastră de a socializa. Oamenii sunt ființe sociale, iar în lumea smartphone-urilor, capacitatea aceasta este diminuată. Lectura a creat dintotdeauna cluburi de carte, conferințe și locuri unde oamenii se întâlneau pentru a interacționa unii cu alții.

Articole asemănătoare

Diaconu – Trio

Postat de - 1 iunie, 2022 0
FacebookTwitterVineri, 3 iunie2022, la ora 18:00,  iubitorii de artă vâlceni sunt invitați la Galeria Artex, unde Filliala Râmnicu Vâlcea a…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *