O guvernare realistă și eficientă

1139 0

La finalul consultărilor maraton de la Palatul Cotroceni, Președintele României a venit cu propunerea de a-l desemna pe domnul Florin Cîțu, actual Ministru al Finanțelor și Senator PNL, pentru funcția de Prim-ministru al României.

Această propunere a fost oferită ca o soluție eficientă și rapidă de a asigura  guvernarea țării. România are nevoie de  un guvern învestit cu puteri depline care, dacă lucrurile evoluează nefavorabil, să poată lua în regim de urgență toate măsurile ce se impun. E momentul ca PSD-ul să nu o  mai dea la întors cu teoriile democrației pentru că desemnarea unui premier e un lucru care trebuie tratat cu seriozitate și nu trebuie tratat de niciun partid ca fiind o mascaradă.

Partidul Național Liberal salută acest demers al Președintelui de a-i oferi sarcina domnului Florin Cîțu să formeze un nou guvern cu care să se prezinte în Parlament pentru votul de învestire și pentru a guverna România. În zilele care urmează prim-ministrul desemnat, alături de președintele Partidului Național Liber, Ludovic Orban, urmează să poarte negocieri în Parlamentul României pentru a avea  majoritate în privința votului de învestire.  De asemenea, PNL dorește un calendar cât mai rapid posibil, totul pentru ca România să fie guvernată, iar structura echipei guvernamentale va fi transmisă Parlamentului cel târziu vineri, 28.02.2020,  alături de programul de guvernare.

Domnul Florin Cîțu  face parte din  actuala echipă guvernamentală, fiind Ministrul Finanțelor, dar și vicepreședinte economic al Partidului Național Liberal. Din poziția de ministru a reușit într-un timp record să facă rectificarea bugetară, să închidă bugetul pe 2019 și să elaboreze proiectul de buget. Astfel, Guvernul a reușit să livreze bugetul pe 2020 în timpul promis. A reușit să așeze finanțele publice pe principiile de legalitate și de sustenabilitate. Senatorul Florin Cîțu este una liberal autentic,  un doctrinar economic liberal, care s-a manifestat încă de când a devenit membru PNL ca un exponent marcant a curentului de gândire liberal.

Această propunere reprezintă o garanție a faptului că guvernarea PNL se va desfășura pe aceleași coordonate, având scopul principal de a asigura o creștere economică sustenabilă și se continuă repararea dezastrului provocat de guvernările iresponsabile ale PSD-ului. Iar reîntâlnirea emoționantă dintre Marcel Ciolacu şi Victor Ponta, aceeași solidaritatea pesedistă, nu o să împiedice guvernarea României și instalarea unui guvern format pe principii liberale.

Partidul Național Liberal va susține propunerea Președintelui și va face toate demersurile pentru a forma o majoritate în Parlament.

Departamentul de Comunicare al PNL Vâlcea

Articole asemănătoare

România & Europa la feminin!

Postat de - 13 februarie, 2020 0
FacebookTwitterPeste 55% din populația României este alcătuită din femei. Deși procentul este în continuă creștere, prezența doamnelor în funcții publice…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *