Conferință de presă Teatrul Ariel

1300 0

La invitația Teatrului Ariel, Curierul de Râmnic a participat miercuri, 26 februarie la o conferință de presă pentru premiera  piesei “Maria din Mall”.

Directorul teatrului, Gabriel Popescu, dramaturgul Gheorghe Smeoreanu și regizorul Laslo Vadas au prezentat  piesa, remarcând noutatea și ineditul subiectului abordat.

“Lumea se schimbă cu viteza luminii și noi, oamenii, odată cu ea. Ni se schimbă astfel înfățișarea, obiceiurile, principiile, valorile, credințele. Ne transformăm în ființe lipsite de iubire, ducându-ne existența mânați fiind de o singură dorință: aceea de a obține „mântuirea”, la nivel individual.” a subliniat Laslo Vadas, regizor.

Inspirată din scrierea Sfântului Sofronie, din veacul al VII lea, “Viața Sfintei Maria Egipteanca”, piesa domnului Gheorghe Smeoreanu transpune această poveste  în realitatea prezentă, în care iubirea, încrederea trebuie reînviate si păstrate.

O poveste a vieții sfintei Maria Egipteanca, pusă în scenă ca un spectacol  de imagine, teatru și dans. Rolul principal, solicitant dar foarte important va fi interpretat de actrița Anca Olteanu.

Am remarcat intervențiile jurnaliștilor, care au pus întrebări pertinente autorului, regizorului și directorului teatrului. La invitația lui Gheorghe Smeoreanu, Silviu Popescu a intervenit  și a întrebat și el de ce ar trebui să fie interesați  spectatorii, care vor participa la noul spectacol. Gheorghe Smeoreanu a răspuns clar, concis și extrem de amabil.

Noi urăm succes întregii echipe, care a realizat spectacolul și așteptăm cu interes, premiera piesei ”Maria din Mall”, duminică, 1 Martie 2020, o dată cu lansarea cărții cu același titlu, la Cinema ”Geo Saizescu”. Va fi ziua cea mare a lui Gheorghe Smeoreanu, vom fi acolo să îl susținem și să bem un pahar de șampanie cu demiurgul, pardon, dramaturgul. (Corina Enache)

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *