Acțiunea culturală: Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” în centrul atenției.

777 0

 Muzeul Memorial „Nicolae Bălcescu” în parteneriat cu Şcoala Gimnazială  „Nicolae Bălcescu” din Drăgăşani au organizat miercuri, 26 februarie 2020, începând cu orele 12.00, la sediul instituției de învățământ, o conferința de prezentare și promovare a muzeului și a personalității lui Nicolae Bălcescu.

Prin acest proiect cultural ne propunem ca elevii să cunoască personalitatea marelui istoric și revoluționar Nicolae Bălcescu, un om de acţiune care şi-a pus toate calitățile în slujba idealurilor generației sale.

Viaţa, activitatea şi opera lui reprezintă în ansamblu un exemplu de capacitate, dăruire şi sacrificiu. A fost pe rând istoric, fruntaş revoluţionar în cele câteva luni de izbândă a revoluției, un bun diplomat în relaţiile cu politicienii epocii sale. Ideile lui sunt mereu actuale, vii și mobilizatoare. Opera sa este vastă, având în vedere plecarea sa prematură la vârsta de numai 33 de ani de viaţă.

Cu ajutorul imaginilor  cei peste 200 de elevii  au pătruns în atmosfera de secol XIX şi au aflat informaţii inedite despre patronul lor spiritul, într-un mod atractiv-interactiv, astfel încât să-și dezvolte spiritul civic și mândria de a fi român.

Articole asemănătoare

Eveniment plastic 26 noiembrie

Postat de - 23 noiembrie, 2023 0
FacebookTwitterCOMUNICAT DE PRESĂ #ceidelângănoi, eveniment de artă contemporană care pune accentul pe susținerea categoriilor vulnerabile ale breslei artistice Uniunea Artiștilor…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *