“Jocul de-a măcelul”, oglindirea realității zilelor noastre

624 0

„O boală misterioasă s-a abătut asupra ORAȘULUI. 190.000 de morți doar în două zile. Autoritățile cer denunțarea celor bolnavi. Cauza acestei epidemii este necunoscută. Cine are interes ca această boală să continue? Noi? Nu se poate, căci noi murim de pe urma ei”. Tema abordată în spectacol seamănă izbitor cu realitatea Epidemiei de Coronavirus, realitatea pe care o trăim și noi la ora actuală.

Muncă, talent, regie, actorie și scenografie surprinzatoare a oferit noua premieră a Teatrului Anton Pann. Un cumul de arta, energie debordantă, măiestrie ce ne apropie de fiecare dată de acest gen de spectacole și ne îndeamnă să revenim cu drag.

Minunat ni s-a părut și modul în care toți au conlucrat ca o adevarată echipă de tineri dornici de a realiza ceva deosebit. Este de consemnat  acest  eveniment care va rămâne întiparit mult timp în sufletele celor prezenți, suntem convinși.

    ”Jocul de-a măcelul” relevă modul în care oamenii se autoizolează într-un “spațiu al grijii” în care își pierd identitatea și sensul existenței. Este halucinantă precizia cu care dramaturgul Eugéne Ionesco, a reușit să surprindă încă de acum cincizeci de ani absurdul reacțiilor umane în fața unui pericol iminent dar invizibil.”

În 2021, la invitația managerului Teatrului Anton Pann, Tavi Costin, împreună cu Adrian Damian, montează spectacolul ”Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionesco.
Adrian Damian- scenograf: ”Acest proiect reprezintă pentru mine o premieră din multe puncte de vedere. Este prima dată când lucrez la Teatrul Anton Pann, prima dată când colaborez cu regizorul Alexandru Nagy dar și prima dată când un text al lui Ionesco pare desprins dintr-un jurnal de știri actual. Cred că e important ca teatrul să dezbată teme actuale, teme vibrante, teme esențiale așa cum sunt reacțiile umane în fața pericolului și al morții iminente și este extraordinar când poți să o faci pe texte geniale așa cum e cel al lui Ionesco care evocă aceste teme surprinzând chiar și umorul lor absurd.”

Distribuția: Réka Szász; Anca Dinicu; Denisse Moise; Kostas Mincu; Ștefan; Pavel; Andrei Cătălin; Vasile Marinoiu. Coregrafia: Flavia Giurgiu; Coloana sonoră: Andrei Doboș; Asistent scenografie: Alexandra Lupeș.

Regia spectacolului este semnată de Alexandru Nagy; Scenografia, Adrian Damian.

Felicitări, oameni minunați! Vom reveni, cu siguranță!

 

(Sursa: Teatrul Anton Pann) 

Corina Enache

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *