Se antrenează la Naționale pentru Olimpiadă

689 0

Meciuri spectaculoase în finalele de dublu ale Campionatelor Naționale de Tenis de Masă! După ce și-au trecut în palmares titlul național la dublu mixt, Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu sunt hotărâți să obțină calificarea la Jocurile Olimpice în aceeași probă.

Bernadette Szocs, legitimată la CSA Steaua București, și Ovidiu Ionescu, legitimat la SCM Gloria Buzău, au fost invincibili în proba de dublu mixt a Campionatelor Naționale (28 februarie – 1 martie). Componenții celei mai bune perechi de mixt din România sunt convinși că pot obține și calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Szocs și Ionescu i-au învins în finală pe Andreea Dragoman și Rareș Șipoș cu scorul de 3-0. Ovidiu Ionescu și-a mai trecut în cont un titlu național și în proba de dublu masculin, alături de Cristian Chirița. Cei doi s-au impus cu 3-2 în finala disputată împotriva perechii formate din Rareș Șipoș și Cristian Pletea.

“Este o dovadă că suntem pe drumul cel bun, întotdeauna este bine să câștigi un titlu. Sper ca acest concurs să ne dea încredere și să ne ajute să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Încrederea este atuul nostru principal. Sunt mulțumit, îmi doresc și al treilea titlu, la simplu, ar fi al șaselea consecutiv. Este un obiectiv personal, nu mă ascund” – Ovidiu Ionescu, vicecampion mondial la tenis de masă.

“Facem dubu mixt de mulți ani împreună, avem încredere unul în altul, ne înțelegem foarte bine. Cred că avem șanse mari să ne calificăm la Jocurile Olimpice. Mai avem de lucrat la răbdare. Când jucăm contra asiaticilor trebuie să avem pregătite mai multe tactici, pentru că se prind destul de repede” – Bernadette Szocs, campioană europeană la tenis de masă.

Diaconu și Ciobanu, campioane la dublu

Campioane europene en-titre cu echipa României, Adina Diaconu și Irina Ciobanu au cucerit primul lor titlu național în proba de dublu feminin. Sportivele legitimate la CSM Slatina au câștigat cu 3-1 finala împotriva perechii formate din Andreea Dragoman și Bernadette Szocs.

“A fost o finală grea, așa cum ne și așteptam. Ne-am dorit foarte mult și ne-am completat foarte bine una pe cealaltă încă de la începutul concursului. Cheia succesului a fost dorința noastră de a dovedi că jucam bine împreună la dublu” – Adina Diaconu, campioană europeană la tenis de masă.

“Titlul la dublu este foarte important pentru noi, mai ales în perspectiva probei de simplu. Ne dorim să ajungem și acolo amândouă în finală” – Irina Ciobanu, campioană europeană la tenis de masă.

Medaliații probelor de dublu ale Campionatelor Naționale

În cea de-a doua zi a Campionatelor Naționale de Tenis de Masă s-au decernat și primele medalii. Competiția ce se desfășoară la Sala Polivalentă din București și-a desemnat câștigătorii în probele de dublu feminin, dublu masculin și dublu mixt.

Dublu feminin

1.Adina Diaconu/Irina Ciobanu

2.Andreea Dragoman/Bernadette Szocs

3.Eliza Samara/Elena Zaharia

3.Ana Cristina Barbu/Andreea Fistyulof

Dublu masculin

1.Ovidiu Ionescu/Cristian Chirița

  1. Rareș Șipoș/Cristian Pletea
  2. Hunor Szocs/Alin Spelbuș
  3. Florin Spelbuș/Alexandru Manole

Dublu mixt

1.Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs

  1. Rareș Șipoș/Andreea Dragoman
  2. Hunor Szocs/Eliza Samara
  3. Cristian Pletea/Roxana Istrate.

București, capitala tenisului de masă românesc

Cei mai buni sportivi ai tenisului de masă românesc se reunesc, în acest weekend, la Campionatele Naționale de Seniori, feminin și masculin. Cel mai important turneu al anului din calendarul intern al Federației Române de Tenis de Masă are loc la Sala Polivalentă din București, iar astăzi, 1 martie, este ultima zi a competiției. Intrarea este liberă.

Programul zilei

• ORA 10.00 SEMIFINALĂ SIMPLU FETE 1
• ORA 10.45 SEMIFINALĂ SIMPLU BĂIEȚI 1
• ORA 11.30 SEMIFINALĂ SIMPLU FETE 2
• ORA 12.15 SEMIFINALĂ SIMPLU BĂIEȚI 2
• ORA 13.00 FINALĂ SIMPLU FETE
• ORA 13.45 FINALĂ SIMPLU BĂIEȚI
• FESTIVITATE DE PREMIERE INDIVIDUAL

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *