Ziarista Alexa Ionescu despre învățământul finlandez

972 0

Am găsit pe pagina de facebook NașulTV o luare de poziție a reputatei ziariste Alexa Ionescu(By Alexa) care sună cam așa.

Voi aștia de la Digi24 care ….. cu Finlanda, luați de aici!

1)Reforma învățământului finlandez este un eșec, recunoscut public inclusiv de către guvernul finlandez.

2)Conform statisticilor finlandeze 35% din cei care termină școala sunt pensionați pe motiv de boală (depresii severe), fără să fi apucat să muncească măcar o zi.

3)În Finlanda, țara cu cei mai „fericiți oameni”, un copil se sinucide la 2 săptămâni, conform raportului Avocatului Copilului din Finlanda.

4)Nivelul de educație este atât de scăzut, încât un procent mare din cei care ajung la gimnaziu, nu știu să citească, tot conform statisticilor finlandeze.

5)Educația sexuală impusă de la vârste foarte tinere(grădiniță) a distrus orice urmă de morală, iar tinerii își încep viața sexuală pe la 12 ani, dacă nu mai devreme. Majoritatea

6)O mare parte din copiii finlandezi au probleme psihice extrem de grave: iau droguri, alcool, antidepresive puternice, de la vârste foarte mici. Cei mai mulți se automutileaza (se taie cu lama, acesta fiind deja un lucru obișnuit).

7)Profesorii sunt epuizați, deoarece sunt clase foarte mari, de până la 40 de copii, mulți cu probleme speciale dar „băgați” în clase normale. Astfel încât, nu mai pot preda, deoarece trebuie să se „lupte” cu aceștia.

8)Cei mai mulți copii finlandezi nu au acces la liceu, deoarece cărțile nu sunt gratuite ci costă mii de euro și puțini își permit.

9)Dacă sistemul finlandez ar fi cel mai bun, s-ar vedea la olimpiade, iar copiii ar fi fericiți.

10)Mai sunt și excepții, deoarece, directorul școlii, are posibilitatea de a „face legea” în școală. Aceste școli, de tip vechi, au rezultatele cele mai bune, iar copiii sunt fericiți. Din păcate, sunt rare.

De la un tată cu 3 copii în Finlanda”

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *