Dezastrul CETnobîl Govora

1564 0

Situația CET Govora, societate comercială cu capital integral al Consiliului Județean Vâlcea este destul de complicată, ca să nu spunem foarte gravă.  Se caută soluții pentru ieșirea din criză (insolvență). Trebuie să explicăm că, de fapt, capitalul aparține administrației publice locale din Vâlcea și nu, de exemplu, președintelui Costi Rădulescu sau consilierilor județeni. CET nu este nici proprietatea PSD, nici a PER, nici PNL, nici ALDE, nici PMP etc, ci a contribuabililor români, care au mandatat Consiliul Județean să le reprezinte interesele.

Această situație complexă afectează în principal locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea, cu viața lor personală, cât și pe investitorii români și străini, care își desfășoară activitatea pe Platforma Chimică și care contribuie activ, cu multe miliarde, la bugetul comunității vâlcene. Curierul de Râmnic susține activ rezolvarea rapida a situației de la CET, care pune în pericol viața a sute de familii de vâlceni, care lucrează la CIECH și care vor fi trimiși acasă la sfârșitul lunii, dar și a zeci de mii de familii de locuitori ai municipiului, care depind de CET pentru caldură și apă caldă. Curierul de Râmnic se alatură celorlalte voci ale liderilor români și polonezi, care au avertizat că situația de la CET este explozivă. Este de competența, poate, a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, întrucat CET-ul este parte dintr-un lanț trofic, de care depinde viața tututror locuitorilor acestui județ. Credem, chiar, că Soluția poate fi transformarea CET în societate pe acțiuni, prin aport de capital, subscrise de toți aceia care ar putea avea interese, în supraviețuirea lui: cetațeni, societați comerciale, primăria Râmnicului, alte entități de stat sau private.

De aceea, deschidem azi Dezastrul CETnobîl- o pușculiță a unor grupuri de interese, care după ce au devalizat efectiv fabrica, sunt interesate să ducă ceea ce a mai rămas în faliment și să toarne ciment, ca la Cernobîl, peste sutele de miliarde căpușate, furate și spălate frumos, cu soda sau produși de la fostul Oltchim.

Astăzi, vă prezentăm Soluția propusă de primarul Mircia Gutău, care are o poziție ferma vis-a-vis de aceasta situație complexă, așa cum reiese din conferința de presă din 28 februarie a.c.cât și din cea anterioară. Vizionați canalul de youtube al Curierului de Râmnic. Asteptam punctele de vedere ale Consiliului Județean, al fiecărui consilier, în parte, dacă domniile lor consideră necesar să se exprime public. Altfel, îi vom considera pe toți părtași la Dezastrul CETnobîl, despre care se va vorbi ani de zile, de aici încolo.

Curierul de Râmnic

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *