Coronavirus : Italia plasează în carantină cel puțin 15 milioane de persoane

717 0

Potrivit Le Monde, președintele Consiliului Italian a semnat, în noaptea dinspre sâmbătă spre duminică, un decret care limitează deplasarile dintr-o zona vastă. Cinematografele, teatrele și muzeeele sunt închise în toată Italia.

Italia , țara cea mai atinsă de coronavirus, va crește semnificativ nivelul de alertă. Guvernul a decis să plaseze în carantină toată Lombardia, inclusiv capitala sa economică, Milano, cât și regiunea Veneția, nordul provinciei Emilia Romagna și estul regiunii Piemont, a confirmat președintele Consiliului, Giuseppe Conti, pe 8 martie. Începând cu ziua de duminică, până pe data de 3 aprilie, deplasările a 15 milioane de italieni vor fi strict limitate la intrarea și la ieșirea din teritoriile aflate în carantină, și la interiorul acestora.

 

Guvernul a ordonat , de asemenea, închiderea cinematografurilor, teatrelor, muzeelor, barurilor, sălilor de jocuri, a discotecilor și a altor locuri similare, pe întreg teritoriul național. Va fi posibil să-ți faci cumpărăturile și să iesi într-un bar sau restaurant, cu condiția ca să respecți distanța de securitate de cel putin un metru între clienți.

 

Toate evenimentele sportive au fost suspendate, cu excepția antrenamentelor sportivilor profesioniști, participanți la Jocurile Olimpice sau la alte evenimente sportive, care se desfășoară fără public. Toate persoanele identificate cu coronavirus vor fi consemnate la locuințele lor, potrivit comunicatului Consiliului Italian.

 

Bilanțul victimelor în Italia este acum de 233 de morți. (CDR)

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *