Suspiciuni legate de o simulare globală de control al populației! O fi așa? Sperăm ca autoritățile să confirme că nu…

591 0

În condițiile în care sunt suspiciuni serioase legate de apariția și propagarea Coronavirusului orice îngrădire a libertății de exprimare nu face decât să aplifice suspiciunile, transmite Romanian Global News.

Ipoteza privind o uriașă simulare globală a controlului populației prin frică și de testare a capacității statelor de a impune acest control, este una cât se poate de normală analizând modelul de apariție, răspândire a coronaviruslui și reacția statelor.
Faptul că în mai toate statele, corifeii colaborării strânse cu Big Farma (adică cei care au încasat sume din această colaborare) au isterizat mass-media (care trăiește, în mare parte, la rândul ei, din banii de publicitate dați de Big Farma) și prin aceaste„cutii de rezonanță” au instaurat panica, sugerând statelor măsurile de control pe care trebuie să le ia, este deja un argument serios care ar trebui să ne pună pe gânduri.

Întrebare: Adrian Străinu Cercel, Alexandru Rafila, Raed Arafat, cărora nu le contestăm competența profesională, au încasat în formă directă sau indirectă comisioane sau alte forme de plată de la companii farmaceutice?

În acest sens așteptăm răspunsuri concrete și corecte de la autorități!

ActiveWatch critică dur cenzura instituită de starea de urgență!

ActiveWatch critică dur pasajele din decretul de instaurare a stării de urgență, referitoare la combaterea știrilor false, prevederi care oferă ANCOM dreptul de a bloca site-urile care refuză să șteargă conținutul considerat neadevărat. „Decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, instituie și posibilitatea cenzurii. Deși înțelegem și susținem necesitatea unei comunicări publice responsabile, considerăm că metodele prin care se asigură informarea corectă a populației sunt: transparența instituțională, comunicarea de către autorități a deciziilor și a informațiilor prin intermediul experților, implementarea corectă și în regim de celeritate a reglementărilor în audiovizual de către Consiliul Național al Audiovizualului, susține organizația. Mai mult, potrivit acesteia, “există deja suficiente legi în vigoare care ar putea fi aplicate pentru a contracara diseminarea de informații false, fără încălcarea drepturilor constituționale la libertatea de exprimare și acces la informațiile de interes public”. În plus, în opinia ActiveWatch, “Guvernul are la îndemână posibilitatea de a impune preluarea informațiilor oficiale de către toate instituțiile media, lăsând cetățeanului libertatea de a evalua calitatea de adevăr. Niciodată nu trebuie ca guvernul să aibă puterea de a stabili adevărul unei informații. Aceasta forță o au numai dictaturile. Nu trebuie să uităm că suntem într-un an electoral și că cei care vor aplica acest decret sunt actori politici interesați de rezultatul alegerilor.”

Cine ar fi introdus prevederile-problemă în decret și precizările Guvernului Potrivit informațiilor obținute de Libertatea, cel care ar fi introdus în decret prevederile referitoare la posibilitatea blocării unor site-uri este subsecretarul de stat Raed Arafat. Guvernul Orban a venit ulterior apariției documentului cu o serie de precizări:

„Privitor la dispozițiile prevăzute în decretul Președintelui României referitoare la propagarea de informații false prin intermediul mass-media și în mediul online, facem următoarele precizări: Analiza referitoare la publicațiile care difuzează în mod sistematic și deliberat informații false, ignorând apelul pentru o informare corectă și obiectivă, va fi realizată la nivelul Grupului de Comunicare Strategică. Dispoziția referitoare la eventuala dezactivare a publicației online este emisă de Ministrul Afacerilor Interne, în baza analizei Grupului de Comunicare Strategică. Dispoziția Ministrului Afacerilor Interne este implementată prin decizie a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații”

Citeşte întreaga ştire: ActiveWatch, reacție pe tema decretului privind starea de urgență: Se instituie posibilitatea cenzurii

Articole asemănătoare

Toți morții, COVID!

Postat de - 25 mai, 2020 0
FacebookTwitterDeși în majoritatea cazurilor de bolnavi cronici, care aveau și Covid-19, cauza decesului e puțin probabil să fi fost dată…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *