Cea mai bună veste de la Guvernul României, fluidizarea transportului de marfă

219 0

Vestea bună este că șoferii români de TIR nu vor mai avea restricții pe teritoriul Ungariei.

“În urma unei discuţii personale cu premierul Ungariei, Viktor Orban, am fost informat oficial de faptul că se va reglementa situaţia cu tranzitul în Ungaria. În ceea ce priveşte transportul de marfă, nu vor mai exista restricţii, iar în ceea ce priveşte transportul de persoane se va permite în fiecare zi derularea acestui transport de persoane în convoi între orele 21,00 şi 5,00 dimineaţa, ora Ungariei, pentru cetăţenii care vor să tranziteze Ungaria dinspre Europa de Vest. Ştim foarte bine că au existat probleme în Slovenia, au existat probleme pe care le-am avut inclusiv cu transportul de marfă în Serbia. Pot să vă informez că la ora actuală, din toate informaţiile oficiale pe care le avem, practic putem spune că fluenţa transportului de marfă este asigurată şi că transportatorii români, care sunt esenţiali în asigurarea legăturilor economice cu celelalte ţări europene, îşi vor putea desfăşura activitatea în condiţii normale”, a precizat Ludovic Orban, la începutul

În schimb, autoritățile din țara vecină au închis granițele pentru transportul rutier de persoane.

De asemenea, prim-ministrul a arătat că a discutat cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, despre posibilitatea ca transportatorii, la revenirea în ţară, să îşi poată relua activitatea fără obligaţia de a sta în carantină, în condiţiile în care vor respecta o serie de norme de protecţie.

“Tot pentru acest obiectiv, împreună cu domnul ministru Bode, am insistat pentru a permite transportatorilor continuitatea în activitate, asigurând condiţiile speciale de protecţie pentru şoferii de TIR-uri, care odată reveniţi în ţară din transporturi – dacă respectă condiţiile de protejare – să poată să reia activitatea fără să aibă obligaţia de a sta 14 zile în carantină. Sigur, cu condiţia respectării normelor de protecţie, cu condiţia inexistenţei vreunui simptom de contaminare cu coronavirus”, a menţionat Orban.

Ludovic Orban a fost Ministrul Transporturilor in Guvernul Tăriceanu.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *