Atenție! România a activat derogarea de la aplicarea prevederilor CEDO

271 0

România, Moldova, Letonia şi Armenia au activat derogarea de la aplicarea prevederilor CEDO, în contextul stării de urgenţă.

Cele patru state „pot lua măsuri derogatorii de la obligaţiile prevăzute în Convenţie, în măsura strictă în care situaţia o impune şi cu condiţia ca aceste măsuri să nu contravină altor obligaţii care decurg din dreptul internaţional”.

România şi încă trei state membre ale Consiliului Europei, respectiv Republica Moldova, Letonia şi Armenia, au activat articolul din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului care permite derogări de la aplicarea acesteia în condiţiile stării de urgenţă decretate ca urmare a coronavirusului, transmite joi France Presse, citată de Agerpres şi G4media.

Articolul 15 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului prevede că „în caz de război sau de alt pericol public care ameninţă existenţa unei naţiuni”, un stat membru „poate lua măsuri derogatorii de la obligaţiile prevăzute în Convenţie, în măsura strictă în care situaţia o impune şi cu condiţia ca aceste măsuri să nu contravină altor obligaţii care decurg din dreptul internaţional”.

Activarea articolului 15 nu permite însă derogarea de la articolele Convenţiei care protejează dreptul la viaţă şi care interzic tortura şi sclavia, mai notează France Presse.

Citeste mai mult: adevarul.ro 

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Raport „Promo-LEX”

Postat de - 20 iunie, 2020 0
FacebookTwitterRaport „Promo-LEX”: Autoritățile Federației Ruse continuă să influențeze DECISIV evenimentele în regiunea transnistreană, unde drepturile omului sunt grav încălcate Drepturile…

1 comentariu

  1. dictatura totala intr-o TARA EUROPEANA „DEMOCRATICA”! RUSINE ! NE INTOARCEM INAINTE DE 1989! numai tarile totalitare au derogat de la drepturile omului – Turcia Erdogan.

    Reply

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *