SMURD-ISU Vâlcea, 11 situații de urgență

762 0

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru gestionarea a 11 situaţii de urgenţă.

Echipajele au intervenit pentru: 3 traumatisme și 8 diverse afecțiuni medicale. După acordarea primului ajutor calificat, pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.

În data de 23.03.2020, la ora 20.50, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în localitatea Boișoara.

Până la stingerea incendiului, au ars: acoperişul unei anexe, construită din lemn cu învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa  40 mp, aproximativ 2 t de fân, circa 2 t de cereale și aproximativ 2 mc. de cherestea.

Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este  producerea unui scurtcircuit electric din cauza izolării necorespunzătoare a conductorilor.

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, trebuie respectate următoarele reguli:

  • verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate;
  • nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
  • nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
  • nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;
  • instalaţi şi utilizaţi aparatura electrocasnică respectând cu stricteţe indicaţiile producătorului ce sunt menţionate în prospectul produsului.

Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *