Meșterul popular Vasile Ene, la ceas aniversar

474 0

Meșterul popular Vasile Ene, născut la Târgu  Jiu,  dar primit cu brațele deschise de Râmnic, orașul care l-a adoptat acum peste 50 de ani, își aniversează astăzi ziua de naștere.

Sculptor în lemn, dar și miniaturist în os, un adevărat artist, având o tehnică desăvârșită a detaliului, Vasile Ene ne este alături de câteva decenii bune la târgurile, expozițiile și evenimentele de cultură tradițională organizate de Centrul Creației Populare Vâlcea.

Despre nenumăratele sale lucrări, realizate cu multă trudă și migală, despre uriașul său talent, avem un singur cuvânt: extraordinar! Mereu propune ceva nou, dar păstrează cu sfințenie filonul autenticității.

Despre acesta, Mark Tudose – Spoonman, la rândul său, sculptor în lemn, de mare succes și deținător a două galerii de artă în Sighișoara, una, muzeu, deschisă recent chiar în casa Vlad Dracul (Galeriile Art & Crafts), spunea anul trecut: “Povestea meșterului Vasile Ene, în vârstă de 79 de ani, din Râmnicu Vâlcea este una extraordinară. În colecția noastră veți găsi 250 de modele de linguri lucrate de dânsul de-a lungul vieții. Nu mai merge la târguri, dar l-am găsit în atelier. Am povestit mult despre meșteșugul acesta deosebit și despre viață. Vom mai povesti”.

Îi urăm fantasticului creator vâlcean viață lungă, multă sănătate, inspirație și un sincer „LA MULȚI ANI”, cu toată bucuria.

Kandy Reisenauer

Articole asemănătoare

„Poporul pierdut”

Postat de - 28 iunie, 2021 0
FacebookTwitterUn alt eveniment emoționant  la care am participat cu interes a fost  Expoziția de pictură și obiect „Poporul pierdut”, semnată…

Informare DPSU

Postat de - 22 martie, 2020 0
FacebookTwitterBULETIN DE PRESĂ 21 Martie 2020, ora 13.00   Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367…

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *