Activitate intensă a Primăriei Râmnicului

164 0

 

Primăria Râmnicului a început distribuirea sistemelor de dezinfectare pentru scările de blocuri

Luni, 6 aprilie, a demarat acţiunea de distribuire a sistemelor de dezinfectare ce urmează să fie amplasate la intrarea tuturor scărilor de la cele aproximativ 800 de blocuri din municipiu. Este vorba de covoraşe cu putere absorbantă mare îmbibate cu dezinfectant şi amplasate în tăviţe speciale şi de pulverizatoare pentru dezinfectarea mâinilor ce vor fi date preşedinţilor sau administratorilor asociaţiilor de proprietari, aceştia urmând să aibă responsabilitatea montării lor şi alimentării constante cu substanţele dezinfectante aferente. Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari urmează să se prezinte la Sala Sporturilor ”Traian”, în baza programării telefonice făcute de către Primăria municipiului (ce are în vedere respectarea măsurilor de distanţare în vigoare), de unde vor prelua aceste materiale, municipalitatea asigurând, acolo unde este nevoie, şi transportul la blocuri. Măsura a fost aprobată prin Hotărârea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6/30.03.2020.

 

• • •

 

Pieţe Prest dezinfectează străzile municipiului Râmnicu Vâlcea 16 ore/zi, 7 zile din 7

 

În această perioadă, Pieţe Prest SA continuă dezinfectarea tuturor străzilor din municipiu cu soluţie pe bază de cloramină. Programul de lucru al autospecialei-cisternă de 7 tone este de 16 ore zilnic (inclusiv sâmbăta şi duminica), între orele 7.00 – 23.00. De asemenea, celelalte maşini din dotarea Pieţe Prest SA – trei autospeciale de măturat carosabilul şi patru autospeciale pentru trotuare – funcţionează după acelaşi program, iar soluţia folosită la înmuierea prafului înainte de aspirare este una dezinfectantă.

 

• • •

 

Primăria Râmnicu Vâlcea pune accent pe acţiunile de conştientizare: o comunitate informată luptă mai bine cu epidemia de coronavirus!

În paralel cu multitudinea de măsuri luate pentru prevenirea extinderii epidemiei de coronavirus şi sprijinirea celor mai afectate categorii de populaţie, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea nu a neglijat acţiunile de informare şi de conştientizare asupra riscurilor derivate din acest context. Astfel, pe mai multe panouri publicitare cu dimensiunea de 3×4 m din oraş s-au montat postere cu măsurile recomandate cetăţenilor de către autorităţi; acelaşi gen de mesaje se regăseşte şi pe câteva zeci de afişe amplasate în zone de maximă vizibilitate din punct de vedere al traficului pietonal. De asemenea, plasmele amplasate în pasajul pietonal din zona centrală difuzează la acest moment exclusiv clipurile video de informare realizate de către agenţiile guvernamentale. Şi site-ul Primăriei municipiului, www.primariavl.ro, are o interfaţă schimbată la deschidere, oferind posibilitatea accesării rapide a secţiunii care cuprinde toate măsurile luate de municipalitate în acest context epidemic, hotărârile Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, informaţii utile privind funcţionarea unor servicii publice etc.

 

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *