Primarul din Ocnele Mari, domnul Pătru Mihai, raspunde sondajului Curierului de Râmnic

2090 0
  1. Am informat individual, în colaborare cu Poliția oraşului Ocnele Mari, pe fiecare administrator de unitate cu Cod CAEN 5630 despre prevederile Art. 1, alin (1) din ordonanța susmenționată. Din fericire, în această perioadă a anului restaurantele din localitate sunt închise. Aceeaşi măsură am aplicat-o și pentru unitățile cu Cod CAEN 9200.

Am informat prin afișare interdicția de a organiza și desfășura evenimente cu participarea a peste 100 de persoane, interdicția fiind deja stabilită prin H.C.N.S.S.U. nr. 6 din 9 martie 2020 la 200 persoane.

2.Locuitorii oraşului Ocnele Mari au fost receptivi la informațiile primite și au primit cu încredere și speranță măsurile impuse.

3.În prezent, în Ocnele Mari, avem un număr de:

-5 persoane care s-au autoizolat voluntar, preventiv, deoarece au luat contact cu un domn întors din Anglia anterior declarării codului galben.

-7 persoane care s-au autoizolat voluntar, preventiv, care s-au întors din străinătate anterior declarării codurilor în țările respective.

-11 persoane care s-au întors din străinătate după declararea codurilor, aflate în autoizolare impusă, unele împreună cu familia.

În total avem în evidență, cu diferite date de intrare/ieșire din autoizolare un număr de 41 de persoane.

La data prezentă nu avem persoane care manifestă simptomatologia COVID-19.

4.Încă de la aplicarea H.C.N.S.S.U. nr. 6 din 9 martie 2020 am procedat la achiziționarea de dezinfectant virucid pentru mâini și suprafețe, mănuși medicinale, măști medicinale și am contactat o firmă specializată pentru dezinfecția spațiilor comune, mai mult, cu o saptămână înainte de suspendarea cursurile am dezinfectat toate unitațile de învătământ din localitate. Datorită bugetului redus al orașului nu ne permitem decât să achiziționăm cantități mici de materiale și produse, pe care le suplimentăm pe măsură ce se consumă.

5.În contextul reducerii de personal activ, din cauza măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, având în vedere și disponibilitățile financiare reduse ale orașului, orice ajutor este binevenit.

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *