Franța nu mai așteaptă forță de muncă din România pentru agricultură

712 0

Aproape un sfert de milion de francezi au auzit chemarea de a se alătura „marii armate a agriculturii” lansată de Didier Guillaume, ministrul Agriculturii, consemnează Les Echos citat de Hotnews.

În mai puțin de 3 săptămâni, s-au înscris 240.000 de voluntari pe platforma numită „Des braspourtonassiette”, afiliată Asociației Naționale pentru ocuparea forței de muncă și Pôle emploi. Răspunsurile la apel au fost masive și imediate, provocând mândrie și emoția în lumea agricolă. „Impulsul francezilor ne-au încălzit inimile”, spune Christiane Lambert, președintele FNSEA.

Printre cei interesați, o mulțime de freelanceri, angajați din industria de catering, studenți și chiar pensionari. Se pun voluntari în contact cu fermierii care fac apoi un contract de muncă. „Noi publicăm doar ofertele. Există și dezamăgiri legate de concepția greșită despre munca în mediul rural. Solicitanții care vin nu pierd diversele indemnizații de care beneficiază. „Un dispozitiv excepțional permite angajaților să poată acumula compensația cu alte drepturi bănești obținute”, precizează ministerul de resort.

Așa că cei care nu mai pot merge în Franța pot rămâne în România.

Acum este momentul ca statul român să subvenționeze pe cei ce vor să lucreze în agricultură, atât la privații din agricultură cât și la gospodăriile individuale.

Curierul de Râmnic

Articole asemănătoare

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *